Leerlingen serveren op school
Leerlingen serveren op school (Foto: Holterenk)

Zowel kinderen als ouderen genieten met volle teugen bij Pannenkoekdag

  Ingezonden

door De Holterenk

Tijdens de jaarlijkse Pannenkoekdag hebben basisschoolkinderen pannenkoeken gebakken voor de ouderen uit de buurt.

HOLTEN - Op De Holterenk werden dit jaar de pannenkoeken gebakken voor bewoners van ZoZijn en de Diessenplas. Ook de opa's en oma's van de bakkers, leerlingen uit groep 8, waren uitgenodigd.

Zo gingen om een achttal leerlingen op de fiets naar de Diessenplas om daar met bewoners pannenkoeken te bakken op een gourmetstel. In een gezellige sfeer bakten de kinderen en de ouderen samen de pannenkoeken, waarbij ondertussen gezellig gekletst werd. De leerlingen serveerden de pannenkoeken netjes met stroop of poedersuiker naar keuze. Zowel de bewoners van de Diessenplas als de leerlingen genoten met volle teugen. Eén van de bewoners van de Diessenplas benoemde dat ze vooral zo genoot van de lach op de gezichten van de kinderen. Aan het einde van de pannenkoekenlunch werd alles netjes opgeruimd en brachten de leerlingen de bewoners terug naar hun eigen kamer.

In de gemeenschappelijke ruimte van de school waren de andere leerlingen al druk met het versieren van het geheel. Om 11.00 uur werden de genodigden netjes ontvangen door het ontvangstcomité. Bij binnenkomst klonk er een gezellig stukje muziek uit de luidsprekers, afgespeeld en gepresenteerd door een leerling. Zo'n 30 geïnteresseerden waren op de uitnodiging ingegaan en werden bediend door de leerlingen van groep 8. Opa's, oma's en bewoners van ZoZijn werden voorzien van overheerlijke pannenkoeken en drinken. De leerlingen uit de overige groepen zorgden voor het entertainment. Zo bracht groep 1/2 Baby Shark op de bühne, werd er veel gezongen en gedanst door overige klassen en sloot groep 7 af met een dierengeluidenbingo.

Aan het einde van de dag keken de hulpouders, leerlingen en leerkrachten terug op een fantastische pannenkoekdag. Vooral het kleinschalige, de waardering van de gasten en het vele persoonlijke contact tussen leerlingen en gasten werden als belangrijke positieve opbrengsten beschouwd.

Meer berichten