Bij de Walk&Talk-bijeenkomst op vrijdag 8 maart leren deelnemers spelenderwijs meer over het sollicitatiegesprek. Foto: Bibliotheek Rijssen-Holten.
Bij de Walk&Talk-bijeenkomst op vrijdag 8 maart leren deelnemers spelenderwijs meer over het sollicitatiegesprek. Foto: Bibliotheek Rijssen-Holten. (Foto: De Bibliotheek)

Sollicitatiegesprekken centraal bij Walk & Talk

  Ingezonden

Tijdens de Walk & Talk-bijeenkomst op vrijdag 8 maart staat het de voorbereiding op het sollicitatiegesprek centraal. Dit wordt gedaan met behulp van het sollicitatiespel.

HOLTEN - De Walk&Talk inloopochtend voor werkzoekenden is in de Bibliotheek Holten vanaf 9.30 uur. De tijden veranderen dus ook de manier waarop je (ander) werk vindt. Vroeger plaatste een werkgever een vacature in de krant, nu zoekt een werkgever op heel andere manieren naar personeel. Voor werkzoekenden is het van belang om zich hieraan aan te passen. Het sollicitatiespel staat onder leiding van Lydia Oldenampsen, recruiter bij Rijnbrink.

Spelenderwijs krijgen deelnemers meer inzicht in hun competenties en leren zij deze onder woorden te brengen. Er wordt geoefend met prikkelende en reële vragen die tijdens een sollicitatiegesprek zijn te verwachten. Tijdens Walk&Talk kunnen mensen die op zoek zijn naar (ander) werk ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Meedoen aan een Walk&Talk-bijeenkomst geldt voor een uitkeringsinstantie als deelname aan een netwerkbijeenkomst. Deelname is gratis. Walk&Talk wordt georganiseerd in samenwerking met het Participatiepact.

Meer berichten