Het orgel in de Schildkerk waarop Dirk Jan Kraa en Dick Slagman zaterdag 2 maart een concert verzorgen. Eigen foto.
Het orgel in de Schildkerk waarop Dirk Jan Kraa en Dick Slagman zaterdag 2 maart een concert verzorgen. Eigen foto. (Foto: )

Orgelconcert met psalmen en gezangen

  Ingezonden

Dirk Jan Kraa en Dick Slagman geven op zaterdag 2 maart een orgelconcert in de Schildkerk aan het Schild 8 in Rijssen. Hierbij zullen beide organisten psalmen, gezangen en literatuur ten gehore brengen.

RIJSSEN - Het is voor de tweede keer dat Dirk Jan Kraa en Dick Slagman gezamenlijk een concert verzorgen in de Schildkerk.De samenwerking ontstond nadat in 2015 werd besloten om gezamenlijk een cd op de markt te brengen. Deze cd, met improvisaties over psalmen vanuit de Grote kerk in Hasselt, werd enthousiast ontvangen.In 2017 volgde een cd vanuit Harlingen met psalmen en gezangen van diverse componisten. Deze cd werd destijds gepresenteerd in een goedgevulde Schildkerk.Het is de bedoeling dat in het najaar een nieuwe cd verschijnt.

Praktisch
Het programma in de Schildkerk vermeldt naast orgelspel ook samenzang. Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom.

Meer berichten