Casper Struijk aan het orgel in Schiebroek. Foto: Dick Sanderman.
Casper Struijk aan het orgel in Schiebroek. Foto: Dick Sanderman. (Foto: Dick Sanderman)

Succes voor Casper Struijk bij orgelconcours Rotterdam

  Ingezonden

door Muziekschool Rijssen

ROTTERDAM / RIJSSEN - Casper Struijk, orgelleerling van Dick Sanderman aan de Rijssense Muziekschool, neemt deel aan het Ambitus Orgelconcours, in de leeftijdscategorie tot 14 jaar. Afgelopen zaterdag werd de eerste ronde gehouden in Rotterdam-Schiebroek.

Van de acht deelnemers aan deze eerste ronde zijn er drie geselecteerd die doorgaan naar de finale - en Casper is erbij. De finale wordt op 7 september gehouden op het grootste orgel van Nederland, in de Laurenskerk in Rotterdam. Dat wordt nog een paar maanden heel hard werken voor Casper, om ook in de finale weer goed voor de dag te komen. Hier moet hij onder meer een verplicht werk van de Franse componist Louis Vierne ten gehore brengen.

Het Ambitus Orgelconcours is een tweejaarlijks evenement en is bedoeld als stimulans voor jong talent op het orgel, uit binnen- en buitenland. Er zijn drie categorieën: tot 14 jaar, 15-20 jaar die niet aan een conservatorium studeert, en studenten aan een conservatorium. Het concours wordt georganiseerd in samenwerking met Codarts, het conservatorium van Rotterdam.

Meer berichten