Toneelgroep COV staat inmiddels bekend om toneelstukken met een mix van humor en thema's uit het leven gegrepen thema's.
Toneelgroep COV staat inmiddels bekend om toneelstukken met een mix van humor en thema's uit het leven gegrepen thema's. (Foto: COV Holten)

Toneelgroep COV op de planken metkomedie 'Pauze'

  Ingezonden

HOLTEN - Toneelgroep COV Holten staat op vrijdag 25 januari met een nieuw stuk op de planken. In het Kulturhus in Holten speelt COV de komedie 'Pauze', geschreven door Sonja de Jong.

Het komische toneelstuk gaat over de leerkrachten op een kleine vriendelijke dorpsschool. Ieder van hen worstelt, op hun eigen manier, met het werken op een basisschool. De directeur weet niet wat hij aan moet met protocollen en rugzakjessubsidie.

Leerkrachten mopperen over het nieuwe koffiezetapparaat en de nieuwe regels. Tel daarbij op het teruglopende leerlingenaantal en de persoonlijke zorgen thuis, en alle ingrediënten zijn aanwezig voor veel stress en spanning tijdens de koffiepauzes. Het schooltje is duidelijk toe aan nieuw elan, en dat vinden ze in de komst van een nieuwe stagiair. Ook in deze komedie valt weer een hoop te lachen terwijl ondertussen ook de maatschappelijke onderwerpen aan bod komen.

Met een mix van humor en thema's die uit leven zijn gegrepen, slaagt COV erin een steeds groter publiek al een aantal jaar te boeien.

De voorstelling begint om 20.15 uur, kaarten zijn te bestellen via de website van het Kulturhus Holten.

Meer berichten