Het totaalbedrag is onthuld door een aantal ruiters van Snorrewind.
Het totaalbedrag is onthuld door een aantal ruiters van Snorrewind. (Foto: Snorrewind)

Recordbedrag opgehaald voor Villa Joep

  Ingezonden

MARKELO - Snorrewind Markelo zamelt al een aantal jaren geld in voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Het door een aantal ruiters onthulde bedrag bleek maar liefst 18.854,25 euro.

Door ruiters, vrijwilligers en Team Snorrewind zijn een aantal inzamelingsacties op touw gezet. Zo was er de vierde editie van de spooktocht, dit keer in een heus spookhuis. Groepen kwamen vanuit de hele omgeving om mee te griezelen in deze spannende Holtense villa.

Groepen weten Snorrewind steeds beter te vinden, als het gaat om de jaarlijkse Hippolon voor Villa Joep. Begin december stond deze bijzondere jaarlijkse happening op het programma. Een gesponsorde ruiter, fietser en hardloper leggen in estafette een parcours af. Een evenement, dat verder gaat dan de paardensport, en zo meerdere sporten verbindt door het goede doel en de gezamenlijke prestatie.

Daarnaast kunnen er elk jaar in december tijdens een gezellige avond kerstbakjes geknutseld worden, waarvan de helft weer is verhandeld om geld in te zamelen. Tevens wordt de opbrengst in de fooienpot van Snorrewind jaarlijks gedoneerd aan Villa Joep. Tijdens het vijftigjarig bestaan van Snorrewind werd een hilarische veiling voor het goede doel gehouden. Al een flink aantal jaren spant de zondagmorgen-buitenritgroep zich in voor dit goede doel door in de laatste maand van het jaar bij verschillende evenementen vrijwillig oliebollen te bakken en te verkopen. Particulieren en bedrijven uit de omgeving bestellen steeds meer zakken van deze lekkernij voor oudejaarsdag, omdat naast de goede kwaliteit van de bollen, de volledige winst naar Villa Joep gaat. Zoals gebruikelijk was er veel te snoepen voor het goede doel. In de kantine konden mensen lange tijd pepernoten kopen. Twee jeugdige ruiters en enkele moeders hebben cakes en kruidkoek gebakken. Verder kon men zelfgemaakte rookworst en balkenbrij bestellen. Er werden zelf geraapte walnoten en kerstknuffels verkocht. Een vader van een ruiter liep gesponsord mee met de Brekeld Trial Run.

Meer berichten