Deelnemers fietsen ook door de koeienstal van de familie Schutte. Foto: Jan Scheperman.
Deelnemers fietsen ook door de koeienstal van de familie Schutte. Foto: Jan Scheperman.

Veldtoertocht in nieuw jasje

  Ingezonden

HOLTEN - Wielervereniging Holten opent het nieuwe jaar met de Beemd- en Bergtoer op zondag 6 januari. De tocht heeft van de Nederlandse Toer Fiets Unie de beoordeling 'Extra goed geregeld' gekregen. Deze veldtoertocht, waaraan ook fietsers kunnen meedoen die geen lid zijn van een toerclub, kent afstanden van 35, 45 en 55 kilometer. De start is verplaatst naar camping de Holterberg aan de Reebokkenweg 8 in Holten. Ook de route heeft een volledige metamorfose ondergaan: in vergelijking met voorgaande jaren zijn deze volledig gewijzigd.

Daarnaast zijn er nog veel meer noviteiten, zoals een Strava Timetrail met mooie prijzen voor de eerste drie deelnemers op een bepaald segment, een stuurbord voor elke deelnemer, bewaakte fietsenstalling en gratis snert bij de finishlocatie. De doorkomst door de koeienstal van de familie Schutte is ook weer in de route opgenomen. Onderweg bij de verzorgingsposten voor de inwendige mens zorgen Biketotaal Bloemendal en Leenders Biketotaal voor technische ondersteuning. Zij helpen eventuele pechgevallen weer op weg. Er worden zo'n 60 vrijwilligers, veelal lid van de Wielervereniging Holten, ingeschakeld om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 9.00 en 10.30 uur.

Bij de Beemd- en Bergtoer op zondag 6 januari is het dragen van een valhelm verplicht. Deelnemers die met de auto naar Holten komen worden door parkeerwachter en borden naar diverse parkeerterreinen geleid.

De deelnamekosten voor alle afstanden bedragen 9 euro. Fietsers die in het bezit zijn van een NTFU- Toer Fiets Kaart krijgen 2 euro korting. Van het inschrijfgeld wordt 1 euro afgedragen aan het natuurzorgsysteem S(up)port for Nature van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug voor instandhouding van dit natuurgebied. Fietsers met een barcode van NFTU kunnen gebruikmaken van de snelle inschrijfmethode Scan & Go. Op de camping is er een douche- en kleedgelegenheid. Bij terugkomst hebben fietsers de mogelijkheid om de fiets schoon te spuiten.

Sportievelingen die graag mee willen doen kunnen zich tot zaterdag 5 januari inschrijven via de website.

Meer berichten