Bij de cursus leren deelnemers in eigen tempo om te gaan met het internet. Foto: Bibliotheek Rijssen-Holten.
Bij de cursus leren deelnemers in eigen tempo om te gaan met het internet. Foto: Bibliotheek Rijssen-Holten. (Foto: De Bibliotheek)

Internetcursus start deze maand

  Ingezonden

RIJSSEN/HOLTEN - In de Rijssense bibliotheek start op woensdag 23 januari een cursus voor mensen die nog nooit of heel weinig met internet hebben gewerkt. Dezelfde cursus begint op donderdag 24 januari in de bibliotheek Holten. Deelnemers werken op hun eigen niveau en in hun eigen tempo met een online oefenprogramma, maar er wordt ook klassikaal gewerkt.

In de bibliotheek gaan cursisten aan de slag met het programma Klik & Tik, van Oefenen.nl. Samen met een bibliotheekmedewerker maakt de cursist een account aan en gaat aan het werk. De deelnemer volgt de cursus grotendeels zelfstandig, maar er worden ook klassikaal onderwerpen behandeld in een kleine groep.

In totaal twaalf lessen is er onder meer aandacht voor het opzoeken van een website, informatie vinden op een website, zoeken met een zoekmachine, formulieren invullen en informatie aanvragen via internet, e-mailen, bestanden downloaden en het regelen van eenvoudige zaken via internet. De lessen beginnen telkens om 9.30 uur en duren dan tot 11.00 uur.

Voor het verplichte aanmelden kan gebeld worden naar 0548-513431. Opgeven voor de cursus kan ook aan de balie in de bieb. Aanmelden liefst voor 16 januari. Als de cursus vol is, wordt er met een wachtlijst gewerkt.

Meer berichten