Mooie magische momenten in Markelo

  Ingezonden
Foto: Jolande Kurvers / werkgroep Magisch Markelo

Markelo staat op zaterdag 15 december volledig in het teken van kerst. Er is dan van alles te doen en te beleven in de Grotestraat, op het Kerkplein en in de Martinuskerk. Tijdens deze koopzaterdag zijn de winkels tot 18.00 uur geopend.

MARKELO - Diverse winkeliers hebben leuke aanbiedingen en verzorgen extra activiteiten. Zo worden er verhalen verteld, kan er geknutseld worden, is er muziek en zijn de goede feeën aanwezig.

Om 17.30 uur vertrekt een grote stoet kinderen met lampionnen vanaf de Tasca in de richting van de Martinuskerk. Het kinderkoor van Markelo zal zingend meelopen. Onderaan de Bergweg, ter hoogte van de Kaaswinkel, kunnen kinderen de sneeuwkoningin ontmoeten. Samen met de ijsprinsen zal zij vanaf de Markeloseberg naar het dorp komen. In de Martinuskerk kunnen de kinderen luisteren naar het verhaal van de sneeuwkoningin en kennismaken met de ijsprinsen. Ook worden kinderen en volwassenen in de gelegenheid gesteld om hun wens voor een ander kenbaar te maken en in de wensboom te hangen. Na afloop van de optocht is er voor ieder kind nog iets lekkers. Lampionnen kunnen opgehaald worden bij diverse winkeliers of bij de start van de optocht.

Vanaf 17.00 uur is er gezellig kuiern oonder'n kasboom rondom de Martinuskerk. Hierbij zijn glühwein, warme chocolademelk, worstpannekoeken, oliebollen en snert beschikbaar. Ook wordt er weer een kassabonnenactie gehouden in december. Naast de hoofdprijs, een waardebon van 100 euro, worden er diverse andere waardebonnen verloot. Ook is er een ballonvaart als extra hoofdprijs.

Meer berichten