Het eerste seizoen van Talent Inc. is afgesloten met een optreden waarin jongeren hun talenten hebben laten zien aan een groot publiek. Foto: Tom Vissers
Het eerste seizoen van Talent Inc. is afgesloten met een optreden waarin jongeren hun talenten hebben laten zien aan een groot publiek. Foto: Tom Vissers (Foto: Tom Vissers)

'Iedere jongere moet een kans krijgen'

  Ingezonden

door Pand 11

RIJSSEN - Na een mooie afsluiting van het eerste seizoen Talent Inc. in het Parkgebouw, waarin de jongeren hun ontwikkelde talenten voor een groot publiek hebben laten zien, gaat Pand 11 door. Het tweede seizoen van Talent Inc. gaat is deze week van start gegaan.

Met Talent Inc. werkt Pand 11 aan de talentontwikkeling van jongeren.Talentontwikkeling is, zoals het woord al doet vermoeden, het ontwikkelen van talenten. "Dat hoeft niet per se iets te zijn waar de jongere al goed in is, het kan net zo goed iets zijn wat de jongere leuk vindt om te doen", aldus een woordvoerder. "Door de jongere zelf iets te laten kiezen wat ze leuk vinden, kunnen ze op dit vlak hun prestaties verbeteren en daarmee succeservaringen opdoen. Hierbij ontwikkelen ze vaardigheden waarmee ze een bijdrage kunnen gaan leveren aan de samenleving en kunnen ze oefenen in situaties die hun voorbereiden op het burgerschap. Door mee te doen ontwikkelen de jongeren - naast het talent in de gekozen discipline - gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en leren ze op een sociaal acceptabele manier verbindingen te leggen."

Laagdrempelig
Pand 11 vindt dat dit op een laagdrempelige manier moet gebeuren, zodat iedere jongere de kans krijgt om zich te ontwikkelen. De talentontwikkelingstrajecten vinden plaats in kleine groepen, waarbij een gevoel van veiligheid voorop staat. De kosten voor de jongeren zijn minimaal. Tot de kerstvakantie kunnen de jongeren snuffelen aan de verschillende disciplines, hieraan zijn geen kosten verbonden.Hierna maken zij een keuze voor één of meer disciplines en wordt van januari tot en met mei het talentontwikkelingstraject gedaan. Voor dit traject wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.Iedere discipline werkt naar een eigen prestatie toe: dat kan zijn een album, een optreden bij Kunstbende of meedoen aan een toernooi. Bij alle onderdelen is er een maximaal aantal deelnemers vastgesteld, dus op tijd aanmelden is belangrijk.

Talentcoaches
Talent Inc. wordt vorm gegeven door de professionals van Pand 11, de zogenoemde Talentcoaches. Deze talentcoaches geven wekelijks lessen in rap / zang, dance, SkillZone en kickboksing. De coaches zijn gespecialiseerd in het werken met de jongeren. Ze zijn in staat de verbinding aan te gaan met de jongeren en ze vanuit deze verbinding, met wederzijds vertrouwen, te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Programma
De verschillende disciplines van Talent Inc. zullen verspreid over de week aangeboden worden. Dit naast het huidige aanbod van activiteiten bij Pand 11. Op maandag is er dance van 20.00 tot 22.00 uur. Rap/zang is op dinsdag van 19.00 tot 22.00 uur.Op woensdag is er kickboksing van 18.30 tot 19.30 uur.

De reguliere inloopdagen blijven bestaan. Het Meidenwerk is op de maandag van 18.30 tot 22.00 uur en het Tienerwerk op de woensdag van 19.00 tot 21.00 uur.

Vragen
Mensen met vragen over Talent Inc. of het andere werk van Pand 11 kunnen contact opnemen met jongerenwerker Tom Vissers. Dat kan door te bellen naar 06-30264164 of per e-mail via t.vissers@pand11rijssen.nl. Meer informatie ois ook te vinden op de website

Meer berichten