Voor de gelegenheid komen keurmeesters uit het zuiden van het land naar Rijssen om vogels te keuren. Foto: E.K.R.V. Rijssen.
Voor de gelegenheid komen keurmeesters uit het zuiden van het land naar Rijssen om vogels te keuren. Foto: E.K.R.V. Rijssen. (Foto: E.K.R.V. Rijssen)

Gevederde toestanden in Rijssen bij jaarlijkse tentoonstelling E.R.K.V.

  Ingezonden

door E.R.K.V.

RIJSSEN - De Rijssense vogelvereniging Eerste Rijssense Kanarie Vereniging (E.R.K.V.) houdt van donderdag 29 november tot en met zaterdag 1 december haar jaarlijkse onderlinge tentoonstelling. In het clubgebouw van postduivenvereniging Het Luchtvermaak aan de Marijkelaan 7 worden dan circa 900 vogels tentoongesteld door leden.

"Het belooft weer een drukte van belang te worden in de inkorfhal van Het Luchtvermaak", vertelt een woordvoerder. "Van april tot en met september is het vliegseizoen van de duivenvereniging en dan worden hier op deze dagen de postduiven ingekorfd voor de zaterdagvluchten, maar nu staat het clublokaal van de vereniging in het teken van andere vogels: siervogels."

Jaarlijks houdt de E.R.K.V, die in 2017 haar 75-jarig jubileum vierde, hier een tentoonstelling voor tientallen soorten siervogels. "Naast de bekende zang-, kleur- en postuurkanaries zijn er ook felgekleurde tropische vogels, kromsnavels, hybriden en prachtige Europese cultuurvogels te bewonderen."

Keurmeesters
Voor deze speciale gelegenheid laat de Rijssense vogelvereniging een aantal keurmeesters uit het zuiden des lands invliegen om het groot aantal vogels te keuren.

Feestelijke opening
Op donderdag 29 november wordt de tentoonstelling om 20.00 uur feestelijk geopend. Daarna kunnen de bezoekers een kijkje nemen bij de siervogels op vrijdag 30 november van 10.00 uur tot 22.00 uur. Op zaterdag 1 december kan dit van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Naast de tentoonstelling vindt er ook verkoop van verschillende soorten vogels plaats en is het mogelijk om lootjes te kopen voor de verloting met vele mooie prijzen.Voor het bezoeken van de tentoonstelling wordt een kleine vergoeding gevraagd, waarbij iedere bezoeker een mooie catalogus ontvangt.

Meer berichten