Foto: Stichting Sint in Rijssen

Oh, kom maar eens kijken in Rijssen...

  Ingezonden

door Stichting Sint in Rijssen

RIJSSEN - Op de dag dat Sinterklaas in Nederland voet aan wal zet komt hij ook naar Rijssen. En hij komt niet alleen. Bijna 50 pieten komen samen met de sint mee naar de stad.

Op zaterdag 17 november om 12.30 uur wordt Sinterklaas welkom geheten bij het Pietenhuis aan de Rozengaarde (naast de bibliotheek). Hier is er even tijd om Sinterklaas een handje te geven of met hem op de foto te gaan. Om 12.50 uur vertrekt Sinterklaas vanaf Rozengaarde voor de optocht.

Het vrolijke orkest de Kamgoarn Klösse zal de stoet muzikaal begeleiden. De route gaat via de Julianastraat, Grotestraat, Enterstraat, Oranjestraat, Kerkstraat, Rozengaarde, Europaplein, Bouwstraat, het plein voor de Hoge Wal en de Haarstraat naar het podium op 't Schild.


De verwachting is dat de sint hier om 13.15 uur aankomt. Het programma op het podium op 't Schild begint om 13.00 uur met juf Susan en juf Rianne. Dj Chiel en de dynamieke danspieten zijn er ook weer bij. Burgemeester Arco Hofland zal Sinterklaas ontvangen en welkom heten in de stad Rijssen.

Sinthuis

Voor Sinterklaas is ook dit jaar een mooi Sinthuis ingericht. Deze is te vinden op de hoek Schild/Julianstraat (naast Eshuis mode). Hier slaapt en werkt Sinterklaas wanneer hij in Rijssen is. Hier kunnen kinderen hun verlanglijstjes, kleurplaten, tekeningen of brieven aan Sinterklaas door de brievenbus doen.

Tijdens de intocht krijgt de sint de sleutel van het Sinthuis van de burgemeester en zal hij zijn intrek nemen. Hier gaat Sinterklaas na een lange en vermoeiende reis een dutje doen. Hiermee is dan ook een einde gekomen aan het officiële programma.

Kleurplaatwedstrijd

Op http://www.sintinrijssen.nl is een leuke kleurplaat te downloaden. De ingekleurde kleurplaat kunnen kinderen vanaf tot en met 22 november inleveren bij het Sinthuis.

Er zijn mooie prijzen te winnen, op zaterdag 24 november reikt Sinterklaas zelf de prijzen uit.

Meer berichten