Leerlingen uit groep 8 kunnen tijdens de experience day bij verschillende vakken een kijkje nemen.
Leerlingen uit groep 8 kunnen tijdens de experience day bij verschillende vakken een kijkje nemen. (Foto: Reggesteyn)

CSG Reggesteyn zet de deuren open

  Ingezonden

door Reggesteyn

RIJSSEN / NIJVERDAL - Voor achtstegroepers die graag zien hoe zien hoe het er aan toe gaat op het voorgezet onderwijs en hun ouders of verzorgers zijn er diverse informatieve evenementen bij Reggesteyn. De komende maanden houdt Reggesteyn verschillende informatieavonden, experiencedays en een expeditie Reggesteyn. Zo kunnen ouders en kinderen niet alleen horen, maar ook beleven wat Reggesteyn te bieden heeft.

De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is voor zowel ouders als de kinderen een bijzondere stap. Een goede voorbereiding is dan erg belangrijk. Reggesteyn houdt daarom op alle vestigingen activiteiten voor de toekomstige leerlingen. In Nijverdal is er de zogeheten 'expeditie Reggesteyn', dit jaar op de vestiging Noetselerbergweg. In Rijssen heet dit de 'experienceday'. Tijdens deze dagen gaan de leerlingen met hun klas naar verschillende vakken om te kijken, te doen en te maken. Kortom: een dagje meelopen en sfeer proeven op Reggesteyn.

Informatieavonden
Voor ouders/verzorgers houdt CSG Reggesteyn op dinsdag 6 november, donderdag 8 november, dinsdag 13 november, donderdag 15 november en dinsdag 20 november informatieavonden. Tijdens deze informatieavond komen zij meer te weten over Reggesteyn in het algemeen: wat kunnen ouders/verzorgers verwachten als hun kind naar het vmbo, havo, vwo of gymnasium gaat? Maar ook meer specifieke onderwerpen komen aan bod, zoals dyslexie, leerlingbegeleiding, zorg en remedial teaching. En uiteraard is er volop gelegenheid om met de mentoren te praten en vragen te stellen. Let op: deze avond is alleen bedoeld voor ouders en verzorgers. Belangstellenden die verhinderd zijn, krijgen in januari ook nog de gelegenheid de informatieavond te bezoeken. De inloop bij de informatieavonden op alle vestigingen is vanaf 19.15 uur, het programma begint om 19.30 uur.

In januari 2019 is er in alle vestigingen een open huis, waar zowel ouders als de leerlingen samen van harte welkom zijn. Kijk voor meer informatie op de website

Meer berichten