Bij het Natuurmuseum kunnen kinderen de natuur van dichtbij beleven.
Bij het Natuurmuseum kunnen kinderen de natuur van dichtbij beleven. (Foto: Natuurmuseum Holterberg)

Kom in herfstsferen bij Natuurmuseum

  Ingezonden

HOLTEN - Bij het Natuurmuseum Holterberg is er tijdens de herfstvakantie genoeg te doen. Iedere dag kunnen kinderen herfstknutselen, meedoen aan speurtochten of op bepaalde dagen in het bos van Daantje Das op zoek naar paddenstoelen. Tevens is het museum een diorama rijker: the return of the wolf.

Speciaal voor avontuurlijke kinderen is er op maandag 15 en 22 oktober om 11.00 uur een paddenstoelensafari in het bos van Daantje Das. Samen met rangers van het Natuurmuseum beleven kinderen het herfstbos. Na afloop krijgen deelnemers een safaridiploma en wat lekkers. De kosten bedragen 3 euro per persoon. Reserveren is gewenst.

Wildfair
Voor het eerst op de Holterberg is er op zondag 14 oktober een Wildfair, die begint om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Samen wandelen|
Op donderdag 25 oktober kan er met hele gezin gewandeld worden tijdens de gezinswandeling. Na afloop kunnen de gezinsleden broodjes bakken, kastanjes poffen en is er warme chocolademelk. Meedoen kan voor 4 euro per persoon. De wandeling start om 11.00 uur.

Holterberg in de nacht
Tijdens de Nacht van de Nacht nemen natuurgidsen en verhalenvertellers van het museum deelnemers mee over de paden van de nachtelijke Holterberg. Het wordt op zaterdag 27 oktober een mysterieuze tocht door de bossen naar de heide. Onderweg laat de heks van het Numendal, Old Minneke, haar verleidelijke klanken horen.

Op de heide, waar het echt donker is, wordt wandelaars de weg langs de sterrenhemel gewezen. Om 21.30 uur gaan de gidsen en deelnemers aan de wandel. Volwassenen lopen mee voor 7,50 euro en kinderen voor 4,50 euro. Ook hiervoor is reserveren gewenst.

Tenslotte is er op zondag 28 oktober om 13.00 uur een demonstratie prepareren door vogelpreparateur Jentai van Grevenhof.

Meer berichten