Voorzitter Wilco Tijhuis kijkt met een tevreden blik terug op het jubileumfeest: "Het was voor iedereen een onvergetelijke dag."
Voorzitter Wilco Tijhuis kijkt met een tevreden blik terug op het jubileumfeest: "Het was voor iedereen een onvergetelijke dag." (Foto: Wilco Tijhuis)

Mijlpaal voor Vrienden van de Beatrixschool

  Ingezonden

RIJSSEN - De Stichting Vrienden van de Beatrixschool heeft een mijlpaal bereikt: zij bestaan in 2018 tien jaar. Deze stichting in Rijssen ondersteunt de Beatrixschool door geld beschikbaar te stellen voor zaken als digitale schoolborden, tablets en speeltoestellen, maar ook bijvoorbeeld door (financiële) ondersteuning bij bijzondere evenementen.

Dat gebeurt onder het motto van de stichting: 'Fijne School, Spelend Leren'. De stichting zorgt er daarbij altijd voor dat haar bijdrage van waarde is voor alle kinderen op school: er wordt geen onderscheid gemaakt.Tien jaar geleden is de stichting begonnen met het introduceren van de digitale schoolborden op de Beatrixschool te Rijssen. Een groep actief betrokken ouders en sponsoren droegen bij aan de inkoop van de digitale borden en zo was de stichting Vrienden van de Beatrixschool geboren. Inmiddels is het een begrip.

Stiekem trots
Voorzitter Wilco Tijhuis is vanaf het eerste moment betrokken bij de stichting en is stiekem trots op de resultaten van de stichting en de samenwerking met de school. "Maar niets kan zonder de steun van veel donerende ouders en sponsoren", aldus Tijhuis.

"En vergeet niet de betrokken bestuursleden, die dit werk al jaren vrijwillig doen. Ik ben dan wel voorzitter, maar zonder de andere bestuursleden kan ik het echt niet", zo merkt Tijhuis op. "Het is extra fijn dat we recent ook weer twee nieuwe bestuursleden hebben kunnen werven, zodat de continuïteit van de stichting ook de komende jaren bestuurlijk is gewaarborgd. "Deze mijlpaal heeft de stichting onlangs uitgebreid gevierd, samen met alle kinderen, ouders en het team van de school.

Onvergetelijk
"Het was een onvergetelijke dag", zo kijkt Tijhuis tevreden terug. "Het weer zat mee, maar vooral dankzij de kinderen, leerkrachten en vrijwilligers werd het een echt feest. Ik wil het team van het Parkgebouw bedanken voor hun medewerking."

Na een dag oefenen en verschillende workshops, afgewisseld met patat, ranja en ijs, hebben leerlingen uit alle klassen in de avonduren een prachtig muzikaal optreden gegeven voor ouders/verzorgers, opa's en oma's en broertjes of zusjes.De grote zaal van het Parkgebouw in Rijssen zat volgepakt, en het applaus voor de kinderen was overweldigend.

Sterker
"Het was een groot succes," merkt Tijhuis op. "Maar onze stichting kan de Beatrixschool alleen blijven helpen dankzij enthousiaste donateurs en sponsoren. Daarom roep ik alle ouders op om ook vriend te worden. Samen staan we sterker en kunnen we onze kinderen nog meer plezier bieden."

Betrokken
En heeft Tijhuis nog tips voor andere scholen? "Zorg ervoor dat ouders betrokken zijn, en als ze het kunstje willen afkijken, ze zijn van harte welkom. Wij gaan sowieso met dezelfde energie door als de afgelopen tien jaar, hopelijk kunnen we over vijf jaar weer een jubileumfeestje vieren met alle kinderen, ouders en leerkrachten."

Meer berichten