60 deelnemers doen mee aan de Rally Kinderhulp Ghana, 70.000 euro zal gaan naar Stichting Kinderhulp Ghana. Foto: Jeffrey Scholman.
60 deelnemers doen mee aan de Rally Kinderhulp Ghana, 70.000 euro zal gaan naar Stichting Kinderhulp Ghana. Foto: Jeffrey Scholman. (Foto: Jeffrey Scholman)

Rally brengt 70.000 euro op voor Ghana

  Ingezonden

RIJSSEN - De tweede editie van de Rally kinderhulp Ghana werd onlangs verreden. De rally bracht 70.000 euro op voor Stichting kinderhulp Ghana.

Aan de start bij de Oosterhof stonden de 60 deelnemers met hun auto klaar om te starten aan de Rally kinderhulp Ghana. Ze vertrokken rond 10.30 uur en reden een route door het Twentse landschap. Na deze route werden de scorekaarten in ontvangst genomen en kon het klassement worden opgemaakt. Na de route konden alle deelnemers gebruik maken van een warm en koud buffet. Tussendoor werden filmpjes getoond over invulling van de opbrengst van vorig jaar en de bestemming van dit jaar. De opbrengst van 2018 is volledig bestemd voor de financiering van een nieuw schoolgebouw in Ghana.

Na het buffet werd er een veiling gehouden met items die grotendeels door het bedrijfsleven werden aangeboden: van een damesfiets tot een helikoptervlucht, van een vleesschotel tot kledingcheques.Ook waren er verschillende deelnemers die tussendoor spontaan aanboden hele klaslokalen te willen financieren.

Doelen
Stichting Kinderhulp Ghana wil kansarme kinderen in de regio Nsoatre een toekomst geven. Voorheen stierf 40 procent van deze kinderen in dit HIV/AIDS-gebied. De activiteiten richten zich op de dagopvang van deze kinderen, bouwen scholen en kraamklinieken en er wordt geboord naar schoon drinkwater. De stichting heeft zichzelf een aantal doelen gesteld die in 2015 zijn behaald. Zo zijn de extreme armoede en honger uitgebannen, gaan alle kinderen naar school, is de kindersterfte afgenomen en er sterven minder vrouwen door zwangerschap en aids of malaria.

Heart for Children Ghana
Bij de rally was ook Solomon Boateng aanwezig, de initiatiefnemer van stichting 'Heart for Children Ghana.' In 1997, tijdens zijn werk als leraar in Ghana, begon hij met de bouw van een houten bouwwerk om kinderen te kunnen opvang.In minder dan een jaar tijd werden er 315 kinderen ondergebracht. Het liep zo uit de hand dat er meer hulp nodig was. Solomon schreef vele brieven en verstuurde ze over de hele wereld.

Eén van de brieven werd vanuit Nederland beantwoord door Wim en Tiny Hammink uit Woerden. Zij hebben Solomon verder geholpen met de verdere opbouw en uitbreiding van de opvang voor de kinderen. Een van de huidige initiatieven is de bouw van een Senior High School: een vakgerichte school die een brug slaat vanuit de scholing van jonge talenten naar de bestaande economie. Het is bouwen aan een bouwwerk met een belofte.

Meer berichten