Foto:

Leuke activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking

  Ingezonden

HOLTEN - ViaVie Welzijn biedt ook komend seizoen weer drie activiteiten aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat zijn bewegen op muziek, Swing & Dans en De SooS, al deze activiteiten worden gehouden in het Kulturhus in Holten.

Bewegen op muziek is een leuke bewegingsactiviteit, ook als men iets minder goed ter been is. Er kan ook zittend in een stoel worden meegedaan. Waar nodig helpt de docente of een vrijwilliger van Zozijn. Er wordt altijd gestart met een warming-up in dansvorm, gevolgd door een aantal oefeningen op muziek. De bijeenkomst wordt afgesloten op een gezellig deuntje, zodat de spieren weer tot rust kunnen komen. Het bewegen vindt wekelijks plaats op woensdagavond vanaf 19 september.

Swing & Dans is er voor iedereen die al een beetje kan dansen en goed ter been is en graag wil (stijl)dansen. Dit is een activiteit waarbij deelnemers intensief in beweging zijn. Samen met een vaste begeleider oefenen zij onder meer de quickstep, de Engelse wals en de tango. Tussen het dansen door wordt er onder het genot van een kopje koffie, uiteraard even pauze gehouden. De start is op donderdag 20 september en de activiteit vindt om de twee weken plaats.

Plezier en ontspanning
De soos is een activiteit die om de twee weken op donderdagavond plaatsvindt. Een gezellige avond waarbij plezier en ontspanning voorop staan. Zo houdt de werkgroep van vrijwilligers bijvoorbeeld een creatieve avond, wordt er een film gedraaid, staat muziek centraal enzovoort. Traditiegetrouw wordt het seizoen afgesloten met een huifkartochtje naar bijvoorbeeld de kinderboerderij. De start is op 27 september.

Meedraaien
Belangstellenden die meer informatie willen kunnen een kijkje nemen op de website of contact opnemen via 0548-36 27 55 of info@viaviewelzijn.nl. Voor alle activiteiten geldt dat men vrijblijvend een keertje mee kan draaien. Dit moet vooraf wel even doorgeven worden via bovenstaande telefoonnummer of mail.

Meer berichten