Voor gezinnen is er op zondag 9 september een familiedag met volop vertier. Foto: Herman Brinkman.
Voor gezinnen is er op zondag 9 september een familiedag met volop vertier. Foto: Herman Brinkman. (Foto: Herman Brinkman)

Keunefeesten: keigaaf knalfeest

  Ingezonden

door de organisatie

HOLTEN - De voorbereidingen voor de Keunefeesten in Holten zijn al enige tijd in volle gang. Het tweede weekend van september is het zover: dan is er een gezellig feest voor heel het dorp dat wordt gevierd op het Kalfstermansplein. Ook dit jaar is er weer voor een heel gevarieerd programma gezorgd.

 De festiviteiten starten op donderdag 6 september. In de middag is er een playbackshow met kinderen van de lokale basisscholen. Daarna opent de feesttent om 19.30 uur haar deuren weer voor een disco voor de lokale jeugd. Als publiekstreffer op deze avond komt de Party Squad een muzikale show geven. De avond wordt afgesloten door de band The Rousers. Sander uit Holten zal deze avond de dj zijn. De entree op donderdagavond is gratis.

Vrijdag 7 september staat in het teken van het borreluur waarbij er meerdere barbecues zijn geregeld waar honderden stukken vlees tegelijk op kunnen. Ook is er live muziek, met deze keer Bert Reilink and others. Daarnaast zal zwarte Jannes gaan optreden . Aanmelden voor het borreluur kan via de website van de Keunefeesten. De kosten bedragen 10 euro per persoon. Vervolgens begint om 20.00 uur de feestavond waarbij Saints 'n Sinners en dj Sander hun opwachting maken.

De zaterdag staat de laatste jaren bekend om het Meedeinfestijn. Bij dit gezellige onderdeel op 8 september treden verschillende koren op om mooie meezingers met het publiek te zingen. Maar er is meer: in en rond de tent kunnen liefhebbers meedoen aan het Keuneschieten en Keunedarten. Inschrijven voor het Keuneschieten en Keunedarten kan vanaf 13.30 uur bij de tent. Op de zaterdagmiddag is de toegang gratis.De zaterdagavond wordt ingevuld door de coverband Mood en zal Qmusic de avond afsluiten met het foute uur live.

Familiedag
Zondag 9 september staat in Holten bekend als familiedag. Jeugd van de basisscholen heeft gratis toegang. Volgens de organisatie is het een goede traditie in Holten om op deze dag met vrienden verkleed naar de tent te komen.Dit jaar wordt er voor het eerst een prijs beschikbaar gesteld voor de best verklede persoon of groep.Op deze middag zal de muziek verzorgd worden door de Reepherbahner Stimmungsmachers, de band PPM, dj Sander Scheperman en zal ook Ronnie Ruysdael een optreden verzorgen.

Kaarten
De kaartverkoop voor de Keunefeesten is inmiddels gestart. Passe-partouts die toegang bieden tot het hele weekend kosten 15 euro en zijn te koop bij Rosas, Coop, café Jansen en café Klavier.Tevens zijn er voor elke dag ook losse kaarten te koop, deze zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 8 euro. Kaarten aan de kassa kosten 10 euro.

Rookverbod
De organisatie wil iedereen er alvast even op wijzen dat er in de tent een rookverbod geldt en vraagt iedere bezoeker zich hier aan te houden.

Meer berichten