De deelnemers aan de Truckrun zijn altijd enthousiast om in de vrachtwagen stappen voor een mooie rit. Foto: Stichting Truckrun Rijssen-Holten.
De deelnemers aan de Truckrun zijn altijd enthousiast om in de vrachtwagen stappen voor een mooie rit. Foto: Stichting Truckrun Rijssen-Holten. (Foto: Stichting Truckrun Rijssen-Holten)

Truckrun: alle deelnemers een mooie dag bezorgen

  Ingezonden

"RIJSSEN -  Alleen slechte weersomstandigheden kunnen nog roet in het eten gooien," aldus de organisatie van de Truckrun Rijssen-Holten. De voorbereidingen voor deze Truckrun voor mensen met een beperking op zaterdag 8 september zijn in volle gang.

De Truckrun wordt gehouden in het kader van 'Rijssen 775 jaar stad'. Diverse vrijwilligers zijn bezig om de laatste zaken te regelen en de bekende puntjes op de 'ï' te zetten. Kortom: het belooft een mooie tweede zaterdag van september te worden.

Aanmeldingen
Tot nu toe hebben zich bijna 240 chauffeurs met hun truck aangemeld voor deelname aan de Truckrun. Uit ervaring blijkt dat chauffeurs die 'internationaal' rijden, het niet altijd lukt om op tijd terug te zijn in Rijssen. Daarnaast hebben zich inmiddels meer dan 200 bijrijders opgegeven, al dan niet samen met hun begeleider(s). Er is dus nog plek voor een aantal mensen met een beperking voor deelname aan deze Truckrun. Indien er te weinig trucks zijn, dan kunnen diegene die zich als laatste hebben aangemeld meerijden in één van de bussen.

Op zaterdag 8 september tussen 8.00 en 9.00 uur worden alle chauffeurs uit de gemeente Rijssen-Holten met hun truck of bakwagen verwacht op het evenemententerrein aan de Plaagslagen (Ozonstraat / Butaanstraat) te Rijssen. Daarnaast rijden ook diverse chauffeurs mee, die niet in de gemeente Rijssen-Holten woonachtig zijn, maar werkzaam zijn bij een (transport-)bedrijf uit deze gemeente.

Vanwege het jubileum van de stad Rijssen (1243-2018) heeft de organisatie ervoor gekozen om alleen chauffeurs en bedrijven uit de Transportstad Rijssen-Holten uit te nodigen. Dat Rijssen-Holten een transportstad is, blijkt wel uit het grote aantal deelnemende trucks.

Rolstoelen
De meeste bijrijders zijn ook afkomstig uit de gemeente Rijssen-Holten, maar ook uit de directe regio hebben zich 'bijrijders' aangemeld. Ook hebben zich enkele bijrijders aangemeld uit Enschede en zelfs een bijrijder uit Geldermalsen.

De bijrijders en hun begeleiders worden tussen 09.00 en 10.00 uur verwacht, zodat zij nog voldoende tijd hebben om hun lunchpakket op te halen bij de organisatie. Ook bijrijders die afhankelijk zijn van een rolstoel kunnen zich, voor zover zij dit nog niet gedaan hebben, opgeven voor deze Truckrun. Er zijn namelijk twee ervaren 'tilteams' aanwezig, die ervoor zorgen dat alle 'rolstoelers' met behulp van een heftruck, voorzien van een speciale constructie, op een veilige wijze in en weer uit de cabines worden getild.

Startschot en route
Rond 10.30 uur zal het startsein voor deze 'jubileumeditie' van deze Truckrun worden gegeven. Vanaf dat moment zullen de trucks vanaf bedrijventerrein Plaagslagen in diverse konvooien van circa 30 trucks hun route rijden. Vervolgens zal elke tien minuten een konvooi met bijrijders vertrekken. De verwachting is dat het laatste konvooi rond 11.45 uur vertrekt. Rond 13.30 uur zal het eerste konvooi weer op de Plaagslagen aankomen.

Vanwege het jubileumjaar heeft de Stichting Truckrun ervoor gekozen om de gehele route van bijna 50 kilometer binnen de gemeentegrenzen uit te stippelen. Op enkele plekken zullen de konvooien twee keer passeren. Hierbij is het ook gelukt om alle bejaarden-/ verzorgingstehuizen in de gemeente aan te doen, zodat ook alle ouderen deze dag ook kunnen meegenieten.

Lunch
Omdat deze Truckrun rond het middaguur plaatsvindt zorgt de organisatie ervoor dat alle bijrijders en begeleiders, chauffeurs en vrijwilligers worden voorzien van een lunchpakket. Dit is alleen gelukt doordat de supermarkten beleg en drinken belangeloos beschikbaar hebben gesteld. Daarnaast hebben rijschool Ter Morsche en Groente- en fruithandel Zwolsman respectievelijk alle broodjes en alle fruit gesponsord.

Verkeershinder
Inwoners van de gemeente Rijssen-Holten en omgeving zullen op zaterdag 8 september vanaf 10.30 uur tot ongeveer 14.30 uur rekening moeten houden met enige verkeershinder. De meeste stremmingen als gevolg van de Truckrun slechts van korte duur zijn. Een ieder wordt geadviseerd om tussen 11.30 uur en 12.30 uur de N350 tussen Rijssen en Holten te mijden, doordat dan de rotondes aan de Holterstraatweg en de Braakmansdijk korte tijd voor alle verkeer afgesloten zijn, vanwege de onthulling van een nieuw kunstwerk op eerstgenoemde rotonde. De winkelcentra van Rijssen en Holten zijn wel bereikbaar.

Word vriend
Niet alleen bedrijven maken deze Truckrun financieel mogelijk, ook particulieren kunnen hun steentje bijdragen. Voor 10 euro kan men 'Vriend van de Truckrun Rijssen-Holten' worden. Alle 'vrienden' maken bovendien kans op het winnen van één van de beschikbaar gestelde prijzen. Door een van de Rijssense transportbedrijven is hiervoor een schaalmodel beschikbaar gesteld. Dit is dus een extra reden om donateur te worden. Op de website is te lezen hoe men 'Vriend van' kan worden.

Meer berichten