Bij het Rijssens Museum is op maandag 20 augustus een foto-presentatie over oud-Rijssen. Foto: Marieke Bakker / Tubantia.
Bij het Rijssens Museum is op maandag 20 augustus een foto-presentatie over oud-Rijssen. Foto: Marieke Bakker / Tubantia. (Foto: Marieke Bakker / Tubantia (Datum foto: 13-12-2011))

Veel gezellige activiteiten voor senioren

  Ingezonden

door ViaVie Welzijn

RIJSSEN/HOLTEN - ViaVie Welzijn Rijssen-Holten houdt ook deze zomer weer wekelijks een aantal gezellige en informatieve activiteiten.

Veel senioren geven aan dat met name de zomerperiode stil is, dat men vaak alleen is en behoefte heeft aan leuke uitjes waarbij de sociale contacten en de gezelligheid een belangrijke rol spelen. Vandaar dat er iedere week iets te doen is.Er wordt vanuit gegaan dat men zelf naar de plaats van activiteit of verzamelplaats komt. Mocht dit niet mogelijk zijn, kan contact worden opgenomen met ViaVie Welzijn via 0548-36 27 55. Vervolgens wordt bekeken wat er geregeld kan worden.

Programma
In augustus staan diverse activiteiten op de planning.

Woensdag 1 augustus om 13.00 uur. Driegangenlunch bij de Pannekoekenbakker te Holten. De Pannekoekenbakker aan de Smidsbelt in Holten heeft een paar maanden geleden de deuren geopend. Deelnemers hebben de keuze uit een grote selectie aan pannenkoeken. Kosten: 14 euro voor soep, pannenkoek en toetje. De prijs is exclusief drankjes.

Woensdag 8 augustus om 14.00 uur. Spelletjesmiddag in het jeugdhonk aan de Tuinstraat in Holten. We beginnen de middag met een kopje koffie of thee en iets lekkers, waarna het tijd is voor spelletjes als rummikub, yahtzee en sjoelen. Kosten: 5 euro.

Woensdag 15 augustus om 14.30 uur. Bingomiddag aan de Haarstraat 83 in Rijssen.Luisterend naar een zomers verhaal komen de getallen één voor één langs onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers.Er zijn vele bruikbare en nuttige prijzen te winnen. Kosten: 5 euro, inclusief bingokaarten.

Maandag 20 augustus om 15.00 uur. Fotopresentatie over oud-Rijssen in het Rijssens Museum. In samenwerking met het Rijssens Museum bekijken deelnemers op deze middag een fotopresentatie van het historische Rijssen, kriskras en dubbel en dwars door de stad heen. Daarnaast is er de mogelijkheid een aantal objecten vanuit het museum te bezichtigen.De presentatie wordt gegeven in het Brandweermuseum, dat is direct links bij het Rijssens Museum. Kosten: 4 euro per persoon, inclusief koffie/thee en een plakje cake.

Woensdag 29 augustus om 17.30 uur. Buffet bij De Biester in Holten. Met een soepje vooraf en een ijsbuffet na is het weer genieten. Kosten: 14 euro, dit is exclusief drankjes.

Meer informatie
Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten kan contact worden opgenomen met ViaVie Welzijn Rijssen-Holten door te bellen naar 0548-36 27 55.

Meer berichten