Bij Bijbel, Bier en BBQ draait het om ontmoetingen in een ongedwongen sfeer. Foto: Hans Drijer
Bij Bijbel, Bier en BBQ draait het om ontmoetingen in een ongedwongen sfeer. Foto: Hans Drijer (Foto: Hans Drijer)

'Ontmoetingen zijn van groot belang'

  Ingezonden

door stichting Bijbelbierbbq

RIJSSEN / ELSEN - Het evenement Bijbel Bier & BBQ (BBB) 2018 staat weer voor de deur. "Mannen kunnen tijdens dit laagdrempelige evenement gezellig samen zijn," zegt de woordvoerder. "Die ontmoetingen zijn voor de organisatoren van groot belang. BBB is een plek waar je als man jezelf kunt zijn en kunt genieten van mooie dingen die ons gegeven zijn. Ook is het een dag waarop je nou eens niet hoeft te verdedigen dat je gelooft, maar waarop het geloof er gewoon mag zijn."

De organisatie krijgt nog regelmatig vragen van mannen die de naam van het evenement tegen de borst stuit. Er wordt zelfs gesteld dat een naamswijziging reden zou zijn om wel te komen.Waarom Bijbel, bier en barbecue in de titel? "Het antwoord is eenvoudig: het zijn alledrie zaken waar je als man van kan en mag genieten. Het is normaal om met vrienden een barbecue te nuttigen," aldus een woordvoerder.

"We accepteren het als de gewoonste zaak van de wereld wanneer we met een buurman een biertje drinken. Het geloof, de Bijbel, is voor de organisatie net zo goed de gewoonste zaak van de wereld. Waarom dan niet deze drie mannendingen in één adem noemen? Sterker nog: de mooiste gesprekken over geloofszaken, ontstaan met een biertje in de hand."

This Could Be Heaven
Stichting BijbelBierBbq heeft ds. Sander Ris opnieuw uitgenodigd een hagenpreek te verzorgen. Een hagenpreek houdt in dat de spreker tien minuten spreektijd heeft om een prikkelend statement neer te zetten.

'Goed leren vloeken', het thema van de hagenpreek van vorig jaar, deed stof opwaaien. Dit jaar koos Sander als thema 'This Could Be Heaven' naar het gelijknamige liedje van de popgroep Queen. Ook de organisatie is benieuwd welke kant de hagenpreek van Sander Ris opgaat.

Op zaterdag 16 juni vindt Bijbel, bier & bbq plaats aan de Scholendijk 17 in Elsen. "We starten om 16.00 en ronden de dag af om 22.00," vertelt de woordvoerder.

Activiteiten

"De toegangsprijs blijft 27,50 euro, dit is inclusief koffie, een barbecue, sportieve activiteiten, live muziek, uitdagende programmaonderdelen op geloofsgebied en enkele consumptiemunten. Uiteraard kan men op de dag zelf munten bijkopen om meer bieren te proeven bij de lokale brouwer van Pochpoater uit Elsen. Als tweede brouwerij zijn dit jaar een aantal bieren van Jopen aanwezig van het vat en de fles." Voor deelnemers die niet van bier houden is er voldoende fris en radler om de dorst te lessen.

Meer berichten