Foto: Lenneke Lingmont / Tubantia (16-07-2015)

De verhalen achter de vele graven

  Historie

HOLTEN - Bij het Informatiecentrum en Canadese Begraafplaats in Holten is op dinsdag 28 augustus een rondleiding. Achter elk van deze 1394 graven schuilt een indrukwekkend verhaal.

Tijdens een bezoek in het naastgelegen Informatiecentrum krijgt men meer inzicht over de inrichting van het ereveld en komt men meer te weten over de gesneuvelde militairen. Aan de hand van persoonlijke verhalen, anekdotes, foto's en films, vaak door de nabestaanden geschonken, wordt de gedachte aan hen die vielen levend gehouden.

Impressie
Een belangrijk onderdeel van het Informatiecentrum is de filmzaal, waar bezoekers een impressie kunnen zien van de bevrijding van Oost-Nederland door de Canadezen en de totstandkoming van de begraafplaats. Daarna volgt een rondleiding over het grote terrein. Een gids vertelt dan op een luchtige manier verhalen over het ontstaan en over enkele gevallenen. De rondleiding begint om 14.00 uur en duurt circa 75 minuten. De deelnamekosten bedragen 3 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor basisschoolleerlingen.

Opgave
Aanmelden is verplicht, dit kan via 0548-78 91 61 van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur. Mailen kan ook: info@canadesebegraafplaatsholten.nl. Het adres van het Informatiecentrum is Eekhoornweg 10 in Holten.

Meer berichten