CRK Praise the Lord.
CRK Praise the Lord. (Foto: R. Abbink van Krastvast)

Praise the Lord viert 25-jarig bestaan met Jubileumconcert

  Cultuur

Rijssen - Het in 1994 opgerichte jongerenkoor Praise the Lord viert dit jaar het 25-jarig bestaan met een jubileumconcert op zaterdag 5 oktober in K.C. Sion aan de Johannes Vermeerstraat 2 in Rijssen. Het concert begint om 19.30 uur, de kerk is vanaf 19.00 uur open.

Vanaf het begin heeft het koor Jan Quintus Zwart bereid gevonden om als dirigent leiding te geven aan het koor. Vol enthousiasme werd er gerepeteerd en werd er een mooi repertoire opgebouwd. Er werd in de afgelopen 25 jaar medewerking verleend aan diverse kerkdiensten. Daarnaast werden er ook al snel jaarlijks eigen concerten georganiseerd. Bij alles wat er werd ondernomen stond het samen loven en prijzen van God centraal. Het koor heeft ook meegewerkt aan een aantal cd-opnames.

In de loop van de jaren is het ledenaantal heel wisselend geweest. Enkele leden zijn het koor vanaf de oprichting trouw gebleven en gelukkig is het koor door de jaren heen altijd op sterkte gebleven om met veel passie te kunnen blijven zingen. In de loop der jaren is de toevoeging jongerenkoor veranderd in Christelijk Regionaal Koor Praise the Lord, maar de leiding bleef al die jaren bij Jan Quintus Zwart.
Bij het nadenken over een invulling van het jubileum werd het al gauw duidelijk dat het 25-jarig bestaan moest leiden tot een jubileumconcert.

Het koor zal liederen zingen die door de jaren heen deel uitmaakten van het repertoire, maar ook nieuwe nummers zullen die avond te horen zijn.
Het koor is heel blij dat ze deze avond mogen rekenen op de professionele begeleiding van Jan Lenselink op vleugel, Ronald IJmker op orgel, Silvia Maessen op contrabas, Noortje van Middelkoop op fluit en Mark Wester op percussie.

Het jubileumconcert, dat als thema '10.000 redenen tot dankbaarheid' heeft, zal gehouden worden op zaterdag 5 oktober in K.C. Sion aan de Johannes Vermeerstraat. Het concert begint om 19.30 uur, de kerk is vanaf 19.00 uur open. De toegang is gratis, maar er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten.

Na afloop van het concert is er tijd voor ontmoeting.

Meer berichten