Wandelend of op de fiets ontdek je op deze dag hoe prachtig het gebied rondom de Regge is geworden.
Wandelend of op de fiets ontdek je op deze dag hoe prachtig het gebied rondom de Regge is geworden. (Foto: )

Heringericht Reggedal toont zich dag lang van zijn beste kant

  Cultuur

Enter - Waterschap Vechtstromen nodigt op zaterdag 5 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur inwoners van Enter en andere belangstellenden uit voor de open dag van het heringerichte Reggedal in Enter.

Er is de afgelopen 18 maanden hard gewerkt langs de Regge om de rivier weer te laten meanderen en er zijn nieuwe natuur en wandelmogelijkheden gecreëerd. Inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond en kunnen bezoekers volop genieten van de rivier en de directe omgeving. Veel omwonenden zijn nauw betrokken geweest bij dit project. Met deze open dag wil waterschap Vechtstromen het mooie resultaat vieren in en rondom de feesttent bij de Enterse Waarf.

Wandelend of op de fiets ontdek je op deze dag hoe prachtig het gebied rondom de Regge is geworden. Langs de route is van alles te beleven: er is een viswedstrijd voor de jeugd, houtkunstenaars maken een kunstwerk van in het Reggedal gekapt hout, verhalenvertellers komen aan het woord, je kunt mee met de zomp, voor mindervaliden zijn er huifkartochten en er is een wijnproeverij.

Bij de start in de feesttent bij de Enterse Waarf liggen routekaarten met fiets- en wandelroutes langs de diverse deelnemers en activiteiten. Maak een indrukwekkende wandeling of fietstocht door dit prachtige gebied en ontdek wat er te beleven is.

Start van de routes is bij de feesttent bij de Enterse Waarf aan de Werfstraat 19 in Enter. Parkeren kan bij Sportpark de Werf in Enter op 2 minuten lopen.

Meer berichten