Lucas Jussen speelt in Rijssen een programma met stukken van Beethoven, Debussy, Ravel, Liszt en Wagner.
Lucas Jussen speelt in Rijssen een programma met stukken van Beethoven, Debussy, Ravel, Liszt en Wagner. (Foto: Marco Borggreve)

'Klassieke muziek is er voor iedereen'

  Cultuur

Rijssen - Ook dit seizoen biedt het Parkgebouw weer een prachtig klassiek programma. Voorafgaande aan deze concerten kunt u ook weer deelnemen aan een 'Ontmoeting met Klassiek', door Anne Knapstein (celliste in Orkest van het Oosten) waarin zij een korte uitleg geeft over de muziek die die avond gespeeld wordt en de componisten.

Sopraan Johanette Zomer – vrijdag 18 oktober 2019 'Sfeerrijke liederen over natuur, liefde en religie' is een programma waarin de menselijke stem de ziel kan raken, maar ook kan verleiden. Joannette Zomer wordt begeleid door twee instrumenten die ook dicht bij de menselijke ziel staan: namelijk de fluit en de piano. Juist deze unieke combinatie waarin Johannette Zomer, Peter Verduyn Lunel en Reinild Mees zich verenigen, staat voor een gepassioneerd programma waarin de liefde wordt bezongen en de natuur en het Goddelijke wordt verwoord en verklankt. Dit is dé kans een grote naam in Rijssen te horen zingen.

Pianist Lucas Jussen - vrijdag 6 december 2019 De oudste van de bekende broers Jussen speelt deze avond een programma met stukken van Beethoven, Debussy, Ravel, Liszt en Wagner. Lucas Jussen is momenteel Nederlands meest gevraagde artiest. Samen met zijn broer treedt hij veel op in Nederland, maar ook in het buitenland. Daarnaast geeft hij ook talloze recitals en soloconcerten. Zo trad hij op met vermaarde symfonieorkesten, zoals het Concertgebouw Orkest en the Academy of Saint Martin-in-the-Fields. Het programma is aantrekkelijk voor iedere muziekliefhebber.

Orkest van het Oosten – 1 februari 2020 Intussen een jaarlijks terugkerend muzikaal onderdeel in het Parkgebouw: een concert door het Orkest van het Oosten. Bas Wiegers zal deze avond het orkest dirigeren. Het solistenduo Frederieke Saeijs (viool) en Dana Zemtsov (altviool) maakt van dit concert in kamerorkestbezetting een waar feest. Beiden zijn laureaten van het Anton Kersjes Fonds en hebben daaraan een prestigieuze vioolbeurs te danken om hun carrière te vervolmaken. Samen met het Orkest spelen zij de Sinfonia concertante van Mozart en de vijfde symfonie van Schubert.

Als geen ander is dirigent Bas Wiegers in staat om met een kamerorkestbezetting alle finesses van dit kristallijne werk ten volle tot zijn recht te laten komen.

Hamlet Piano Trio – vrijdag 13 maart 2020 Al eerder zouden ze naar Rijssen komen, maar een buitenlandse tour kwam op hun weg. Deze avond zal het trio zeker haar opwacht maken met een programma bestaande uit werken van Ludwig van Beethoven. Het Hamlet Pianotrio werd in 2011 opgericht en bestaat uit violiste Candida Thomson, celliste Xenia Jankovic en pianist Paolo Giacometti. Dit Hamlet Pianotrio timmert al goed aan de weg. Het programma geeft u een goed overzicht van het artistieke oeuvre van deze, volgens velen grootste componist aller tijden.

Alma Quartet – zaterdag 18 april 2020 Het Alma Quartet werd in 2013 opgericht maar verwierf al snel bekendheid als een van de spannendste ensembles van Nederland. De avond wordt geopend met het Kwartet opus 33 nr. 5 van Haydn dat als bijnaam heeft 'How do you do', oftewel 'hoe maakt u het'. Een hartelijk begin dus van de avond. Het derde kwartet van de Rus Dmitri Sjostakovitsj is een zwaarder aangezet werk waarin Sjostakovitsj zijn gevoelens over de Tweede Wereldoorlog heeft verwerkt. Daarna hoort u een zeer ingetogen strijkkwartet van Schubert met veel diepgang en muzikale ontroering. Het behoort tot het beste dat Schubert heeft geschreven. Het strijkkwartet wordt wel de meeste muzikale en ideale combinatie van instrumenten genoemd. Vrijwel alle beroemde componisten schreven hun beste werken voor het strijkkwartet en daar hoort Schubert zeker bij.

Voordelig naar Klassiek

De prijzen van onze concerten hebben we laag gehouden. Wij vinden immers dat klassieke muziek voor iedereen moet zijn. Voor een concert betaalt u per persoon € 23,- (inclusief verenigingskosten). Jeugd tot 18 jaar betaalt € 5,50. Vier concerten (Zomer, Jussen, Hamlet Trio en Alma Quartet) kunt u ook als serie boeken voor slechts € 75,-. Wanneer u de Kamermuziek Serie boekt krijgt u bovendien ook nog een Noaberps Klassiek kado. Die kunt uweggeven aan iemand waarvan u vindt dat deze persoon Klassiek in het Parkgebouw zéker moet leren kennen.

Meer berichten