Een werk van kunstenaar Dirk van Brink. Ook te zien in Holten tijdens de EtalageKunstRoute.
Een werk van kunstenaar Dirk van Brink. Ook te zien in Holten tijdens de EtalageKunstRoute. (Foto: PR)

Wat verbeeldt Holten zich wel niet in oktober?

  Cultuur

Holten - Tijdens de 10e EtalageKunstRoute Holten, die gehouden wordt van 5 oktober tot en met 3 november, is er veel kunst te zien van Holtense amateur- en beroepskunstenaars.

Meer dan dertig leden van de Vereniging van Holtense Beeldende Kunstenaars (VHBK) laten op verschillende plaatsen in Holten hun kunstwerken zien. Dat begint in het Kulturhus, het vertrekpunt van de route.

Naast kunstwerken in de hal bij de Wereldwinkel en Tastoe, zijn er in het Kulturhus twee exposities. De ene expositie bestaat uit zo'n 25 kunstwerken die de VHBK-leden hebben gemaakt en de andere expositie is te zien in de Nagelhoutzaal. Daar exposeren elf kunstenaars, die in de afgelopen 10 jaar een solo- of duo-expositie hadden in die zaal.

Verder worden in 36 etalages in het centrum van Holten kunstwerken tentoongesteld, waaronder ook de vier winnende kunstwerken van de groepen 5 t/m 8 van de Holtense basisscholen.

De exposities in het Kulturhus zijn te bewonderen tot en met 30 november. Een kleurige flyer met alle informatie en de te wandelen of te fietsen route is vanaf 5 oktober gratis verkrijgbaar in het Kulturhus.

Meer berichten