De cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) is een ideale voorbereiding op de instrumentale lessen die later gevolgd kunnen worden.
De cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) is een ideale voorbereiding op de instrumentale lessen die later gevolgd kunnen worden. (Foto: Picasa)

De eerste muzikale stappen bij de Rijssense Muziekschool

  Cultuur

Rijssen - Aan de Rijssense Muziekschool start op donderdag 26 september de cursus Algemene Muzikale Vorming, bedoeld voor kinderen uit groep 4 en 5 van de basisschool.

De Muziekschool is daarvoor de aangewezen plek: de opleiding is rijkserkend en de mogelijkheden om later een instrument te kiezen zijn enorm: niet alleen blaasinstrumenten, maar ook snaarinstrumenten, toetsen en zang.

De cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) is een ideale voorbereiding op de instrumentale lessen die later gevolgd kunnen worden. Op een speelse manier raakt het kind vertrouwd met muzikale begrippen als toonhoogte en ritme.

Er wordt een begin gemaakt met het notenschrift. Ook kennismakingslessen met de diverse instrumenten zijn in het programma opgenomen. De cursus wordt afgesloten met een prachtige uitvoering in de grote zaal van het Parkgebouw in juni 2020.

De Muziekschool biedt een breed scala aan lessen op instrumenten als gitaar, harp, cello, viool, saxofoon, trompet, orgel, piano, blokfluit en dwarsfluit en ook zanglessen. Ook de introductiecursus blokfluit start in de laatste week van september. Voor nadere informatie en aanmelding zie de website:

https://muziekschool-rijssen.nl/contact/#aanmelden

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden