Tijdens de finale van het Ambitus Orgelconcours voor jonge organisten heeft Rijssenaar Casper Struijk zaterdag de tweede prijs gewonnen.
Tijdens de finale van het Ambitus Orgelconcours voor jonge organisten heeft Rijssenaar Casper Struijk zaterdag de tweede prijs gewonnen. (Foto: PR)

Casper Struijk wint tweede prijs in Rotterdam

  Cultuur

Rotterdam/Rijssen - Tijdens de finale van het prestigieuze Ambitus Orgelconcours voor jonge organisten heeft Rijssenaar Casper Struijk zaterdag de tweede prijs gewonnen in de leeftijdscategorie tot 14 jaar. De voorronde werd in januari gehouden in Schiebroek: daar kwalificeerde Casper zich voor de finale, die zich afspeelde in de Laurenskerk in Rotterdam, het grootste orgel van Nederland.

Casper heeft een knappe prestatie neergezet. Hij heeft pas één jaar les op de Muziekschool bij Dick Sanderman. In dat jaar heeft hij een grote ontwikkeling doorgemaakt, waardoor hij zich dus ook plaatste voor de finale van dit concours.

De tweede prijs is een mooie bekroning én een aanmoediging om door te gaan. Bij deze prijs hoort een certificaat, een kunstwerkje en een studiebeurs ter waarde van 400 euro, te besteden aan muzikale educatie.

Daarnaast ook een Young Organ Talent-prijs ter waarde van 250 euro, waarvan masterclasses gevolgd kunnen worden als extra stimulans. Verder verzorgen de drie finalisten in de jongste categorie een concert in de Goede Herderkerk in Schiebroek in september volgend jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden