Het Rijssens Mannenkoor geeft op vrijdag 21 september een concert in de Dionysiuskerk in Rijssen.
Het Rijssens Mannenkoor geeft op vrijdag 21 september een concert in de Dionysiuskerk in Rijssen. (Foto: Didier Bauweraerts)

Petra Berger staat haar mannetje bij concert Rijssens Mannenkoor

  Cultuur

Rijssen - Het Rijssens Mannenkoor onder leiding van dirigent Jaap Kramer geeft op vrijdag 21 september een concert in de RK Dionysiuskerk in Rijssen. Met medewerking van Jan Lenselink op vleugel, trompettist Maurice van Dijk en zangeres Petra Berger.

Dit concert wordt het tweede optreden voor het mannenkoor na de vakantie. Op 29 augustus verzorgde het koor een optreden op Urk, in het kader van de concertserie 'Zingen in de zomer op Urk'. Het was dirigent Jaap Kramer, die op Urk woont, alles aan gelegen om hier samen met zijn mannen een goed optreden te verzorgen. Ondanks de zeer hoge temperatuur in de kerk werd het een schitterende avond. Na afloop van het concert werd het koor dan ook beloond met een staande ovatie van het talrijke publiek: de kerk was tot de laatste plaats toe bezet. Na dit succes zal het mannenkoor geen genoegen met minder. Ook in Rijssen willen de heren het publiek weer te trakteren op een prachtig concert.

Ze krijgen daarbij hulp van een aantal zeer ervaren en gelauwerde musici. Eén daarvan is de bekende zangeres Petra Berger. Petra Berger zit al meer dan 25 jaar in vak en geniet een grote naamsbekendheid. Met haar prachtige stem is zij in staat meerdere partijen te zingen, waardoor ze net zo makkelijk klassieke nummers als popnummers kan zingen. Met eigen theateroptredens, deelname aan musicals, en optredens met koren kan met recht gesproken worden van een veelzijdige zangeres

Een andere musicus die medewerking zal verlenen is Maurice van Dijk. Van Dijk is een trompettist die voornamelijk optredens verzorgd in de koor- en kerkwereld, zowel in binnen- als buitenland. Ook mocht hij diverse keren voor ons koningshuis spelen.

Natuurlijk ontbreekt ook de vaste begeleider van het Mannenkoor, pianist Jan Lenselink, deze avond niet. Niet alleen zijn schitterende spel, maar ook zijn onnavolgbare wijze van spelen zijn een genot voor het oor en het oog.

Koor en musici staan natuurlijk deze avond weer onder leiding van Jaap Kramer. Voor dit concert heeft hij een mooi programma samengesteld waar de muziekliefhebber met volle teugen van zal genieten.

Het concert begint om 20.00 uur, de deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur. Kaarten voor dit concert kosten 12,50 euro en zijn te verkrijgen aan de kassa van de kerk. Voorverkoopadressen zijn: Cigo Rijssen, Hogepad 1-80, telefoon: 088-1260946, Cigo Nijverdal, Henri Dunantplein 12, telefoon: 0548-767273 en Cigo Vroomshoop, Julianaplein 64, telefoon 088-1261080. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Ook kunt u kaarten online bestellen. Hier kunt u ook alle informatie vinden over het koor en de concerten die binnenkort worden gegeven.

www.rijssensmannenkoor.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden