Mia Kogelman en Laura Troost
Mia Kogelman en Laura Troost (Foto: PR)

September is in Rijssen een maand vol muziek

  Cultuur

Rijssen - De Stichting Stadsmuziek Rijssen zorgt ervoor dat Rijssenaren in september muzikaal aan hun trekken kunnen komen. De stichting heeft maar liefst drie activiteiten in één maand gepland.

Om te beginnen verzorgen twee jonge conservatoriumstudenten een concert in de Brusselzaal van het gemeentehuis. Op Monumentendag (zaterdag 14 september) zijn Laura Troost en Mia Kogelman te horen op piano en klarinet. Samen brengen zij een programma met muziek van onder meer Piazolla, Saint-Saëns en Mozart. Dit concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Een week later speelt beiaardier Jan-Geert Heuvelman samen met muziekvereniging Wilhelmina: een bijzonder combinatie van harmonieorkest en carillon. Op het Schild zijn luisteraard van harte welkom op donderdag 19 september, aanvang 19.00 uur.

Op de laatste zaterdag van september vindt voor de vierde keer de Rijssense orgel- en beiaardwandeling plaats, een activiteit die gewoonlijk bezoekers uit het hele land trekt. Het publiek krijgt drie korte orgelconcerten op verschillende locaties voorgeschoteld: om 15.00 uur in de Brusselzaal van het gemeentehuis, daarna in de Schildkerk en tot slot in de Westerkerk. Stadsorganist Dick Sanderman verzorgt de drie orgelconcerten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden