Toneelgroep Markvelde geeft vijf voorstellingen van 'Boeven en madeliefjes'.
Toneelgroep Markvelde geeft vijf voorstellingen van 'Boeven en madeliefjes'. (Foto: )

Harry Zandjans regisseert Toneelgroep Markvelde

  Cultuur

Markvelde - Al voor het zevende jaar op rij brengt Toneelgroep Markvelde een stuk op de planken. En dit jaar is het heel bijzonder. Voor het eerst werd er namelijk gewerkt met een regisseur van buiten. Harry Zandjans 'oet Deep'n' werd aangetrokken om de groep te begeleiden.

Dat leverde veel extra spelplezier op tijdens de repetities, maar heeft ook zeker uitwerking op de voorstellingen. De pret en passie spatten er vanaf, niet alleen bij de spelers, maar ook de mensen die achter de schermen actief zijn.

Een bijzondere rol is dit jaar weggelegd voor de mensen van het licht en geluid, die met bijzondere effecten een groot deel van de sfeer in het stuk bepalen.

Maar ook de decorbouwers hebben weer een mooi kunstwerk geleverd. Vorig jaar werd het podium al flink verhoogd, nu hebben ze het omgebouwd tot een fraai buitenhuis van een welgestelde Amerikaanse dame.

Dit oude verlaten landhuis, aan de rand van het meer, ziet er op deze vroege voorjaarsavond bijzonder somber uit. Het huis kraakt in zijn voegen en wordt geveld door noodweer met donder en bliksem...

Het stuk heet 'Boeven en madeliefjes'.

Kaarten zijn te bestellen via 0547 352592 of holterman.gerda@gmail.com. De entree bedraagt 7 euro. In totaal zijn er vijf voorstellingen. De locatie waar Toneelgroep Markvelde de uitvoeringen geeft is 't Lammershoes aan de Oude Deldensestraat 1a te Markvelde. Op 8, 9, 15 en 16 februari begint het om 20.00 en op zondag 10 februari om 14.00 uur.

Meer berichten