Foto:

Lambert Oostrum in de uitleen

  Cultuur

Hof van Twente - De Kunstuitleen Hof van Twente heeft vier nieuwe werken van Lambert Oostrum aan de collectie toegevoegd. Ze worden binnenkort vrijgegeven om uitgeleend te worden.

Lambert Oostrum werd geboren in Schiedam, hij woonde en werkte tot 2007 in Rotterdam. Zijn opleiding volgde hij aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag. Vanaf 2008 woont en werkt hij in Almelo.

Oostrum tekent en schildert datgene dat hem aanspreekt en verwondert. Hij wordt geïnspireerd door de natuur in al zijn facetten. Hij kijkt niet alleen naar een landschap als naar een mooi plaatje, hij wil het herontdekken en opnieuw scheppen. Hij zoekt naar mogelijkheden om hieraan vorm te geven. De keuze van de materialen, de manier waarop de verf op het doek wordt aangebracht spelen daarin een belangrijke rol. Het is als een ontdekkingsreis: hij gebruikt dat wat hij ontdekt en reageert op wat er op het doek gebeurt.

De kunstuitleen Hof van Twente is gevestigd op de eerste etage van de bibliotheek in Goor. Hier is een deel van de collectie te zien. Een ander deel is uitgeleend aan de leden, die per jaar 48 euro betalen. Dit abonnement geeft leden het recht om elk half jaar een kunstwerk te lenen. De uitleen heeft een actie '3 maanden gratis een kunstwerk lenen' lopen.

Inschrijven is mogelijk tijdens de openingsuren naar de Kunstuitleen. Een geldig identiteitsbewijs is vereist.

Meer berichten