De Fanfare-Markelo viert het 85-jarig jubileum. Foto: Marjan Noteboom
De Fanfare-Markelo viert het 85-jarig jubileum. Foto: Marjan Noteboom (Foto: Marjan Noteboom)

De Fanfare gaat jubileum vieren

  Cultuur

Markelo - Op 14 november bestaat De Fanfare-Markelo 85 jaar. Dit heuglijke feit wordt dit jaar met meerdere activiteiten gevierd. De eerste hiervan is een reünie met een concert op zaterdag 6 april. De grote showavond staat gepland zaterdag 9 november.

Als eerste activiteit organiseert De Fanfare op zaterdag 6 april een muzikale reünie bij De Haverkamp. Hiervoor is De Fanfare op zoek naar zoveel mogelijk oud-leden. "Graag willen we tijdens een muzikale reünie op 6 april nog eens herinneringen ophalen'', zegt Henk Bomhof. "En natuurlijk voor zover mogelijk nog eens samen muziek maken. Voor diegene die nog een instrument heeft en kan bespelen willen we onder leiding van onze dirigent Frank Uuldriks twee stukken instuderen. We hebben op dinsdagavond 26 maart een eerste repetitie.''
Het belangrijkste doel heeft De Fanfare altijd kunnen waarmaken, weet Bomhof. "Laagdrempelige muziek maken voor iedereen, door te zorgen voor opleiding, een instrument en samenspelen in hetorkest, maar ook door muziek te maken voor de Markelose bevolking op straat en in de zaal. Al die jaren is de Fanfare het muzikale gezicht van Markelo geweest. Veel Markeloërs hebben plezier beleefd aan wat we muzikaal konden laten horen.'' Op zaterdag 6 april begint de reünie om 15.30 uur, het concert start om 20.00 uur. Opgave via d.i.dollekamp@gmail.com.

Meer berichten