Foto:

Meer dan alleen maar 'leefebrieje'

  Cultuur

door Parkgebouw

Een nieuwe Rijssense Revue

De eerste week zit er alweer op! Het was nog rustig, zodat we alles fijn even op een rijtje konden zetten. Dat mocht ook wel na zo'n enerverend najaar. Veel blije en tevreden gasten, nieuwe projecten en initiatieven, het gaf een boost energie aan ons en iedereen die bij de Oude Dame betrokken is.

Rijssen - En toen we dachten dat het jaar voorbij was, waren daar als kers op de taart nog onze eigen vaste koren... Drie prachtige concerten door al die mannen en vrouwen die wekelijks bij ons in het Parkgebouw repeteren.

Popkoor Pursang gaf een sfeervol en uitverkocht Kerstconcert met Carola Smit.

Het Rijssens Mannenkoor bezorgde op Tweede Kerstdag vele gasten een heerlijke avond.

En de Twente Zangers begonnen het nieuwe jaar met een parel van een concert met onder andere Sterre van Boxtel. Hun allereerste Nieuwjaarsconcert was een groot succes: onze gasten waren lovend!

Dit zijn allemaal gewone mannen en vrouwen uit Rijssen en omgeving. Die dagelijks naar hun werk gaan en voor hun gezin zorgen. Die wekelijks het avondje 'koor' in het Parkgebouw niet missen, omdat ze zo van zingen en de gezelligheid houden.

Deze Rijssenaren zorgden er samen voor dat ruim 1000 gasten, 250 amateurzangers en -zangeressen én wij er in minder dan twee weken tijd weer een aantal prachtige herinneringen bij kregen.

Adempauze

Nu is het dus nog even rustig. We zouden er bijna aan wennen om iedere avond thuis te zijn. Maar het is ook nodig, want al dat harde werken heeft wel z'n weerslag op lichaam en geest.

Vooral omdat we weten dat we het voorlopig nog even moeten doen met dit geweldige, maar kleine team. We kunnen ons tenslotte niet tot in den treure 'het rambam' blijven werken. Dus even een korte, verstandige adempauze en dan weer door.

Want… een nieuwe Rijssense Revue staat voor de deur. Een jaar lang wordt er al bedacht, geschreven en wekelijks in het Parkgebouw gerepeteerd. Begin februari is het zo ver: vier avonden vol met sketches, liedjes en dans.

Door - jawel - gewone vrouwen en mannen uit Rijssen en omgeving. Die dagelijks naar hun werk gaan en voor hun gezin zorgen. Die wekelijks het avondje 'revue' in het Parkgebouw niet missen, omdat ze zo van het spelen en de gezelligheid houden.

110 procent

Iedere week ontmoeten wij deze - ruim 300 - koorleden en spelers die iets moois willen maken voor anderen. En als je ze 't vraagt, zeggen ze: 'ach, 't is leefebrieje'. Maar het is véél meer dan dat: deze verenigingen laten een saamhorigheid, activiteit en kwaliteit zien waar menige gemeenschap jaloers op mag zijn. Wij zijn in ieder geval maar wát trots op hen! Voor al deze mensen willen we er 100 procent, nee 110 procent staan.

Want zíj maken de Oude Dame wat ze is: een mooi, gezellig, maar vooral belangrijk middelpunt van de Rijssense gemeenschap vol geschiedenis én toekomst. En voor iedereen!

Website

Kijk voor meer informatie op de website van het parkgebouw

parkgebouw.nl

Meer berichten