Bedenker van het dirigeerproject 'Met Uw Orkest' is celliste Anne Knappstein.
Bedenker van het dirigeerproject 'Met Uw Orkest' is celliste Anne Knappstein. (Foto: Parkgebouw)

Met Uw Orkest: concert voor iedereen

  Cultuur

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - Na een heerlijke zomer, gaan we deze week weer van start. En direct willen we u graag wijzen op een mooi evenement dat dit najaar gaat plaatsvinden. Wij zijn ontzettend blij en trots dat we hier aan mee mogen werken en we hopen van harte dat je het zelf komt meemaken.

 Het beste symfonieorkest, de grootste lifestyle-leverancier en het meest gastvrije theater van Oost Nederland, hebben elkaar gevonden. Op zaterdag 10 november houden het Orkest van het Oosten, Ter Steege Potterie en Parkgebouw Rijssen een muzikale avond. Een unieke samenwerking, waarbij het voltallige Orkest voor het voetlicht zal treden in een prachtig aangeklede Ter Steege Hal.

Deze avond is de finale van 'Met Uw Orkest', een project van de Rijssense OvhO-celliste Anne Knappstein in samenwerking met het Parkgebouw. Je hoeft geen bekende Nederlander te zijn om het Orkest van het Oosten te dirigeren.

Naar aanleiding van het grote succes van televisieprogramma Maestro creëerde celliste Anne Knappstein haar eigen dirigeerproject genaamd 'Met uw Orkest'. Zeven kandidaten hebben les gehad van een echte dirigent om het Orkest van het Oosten te dirigeren. Hoe zal het hen nu vergaan? Zijn ze uitgegroeid tot echte Maestro's? De programmering van de avond zal zeer laagdrempelig, maar van hoge kwaliteit zijn. Een deel van de avond heeft het Orkest, gedirigeerd door Rolf Verbeek, de hoofdrol. Daarnaast zullen de zeven aspirantkandidaten voor het voetlicht treden om samen met het orkest te laten zien wat zij geleerd hebben. 'Met uw Orkest' is geen wedstrijd zoals op televisie, maar een nieuwe manier om het symfonieorkest te leren kennen voor de kandidaten, familieleden, vrienden en alle andere belangstellenden.

Dit jaar is het 775-jarig bestaan van de stad Rijssen, het Parkgebouw is honderd jaar in bedrijf, en we zijn ook nog eens Hanzestad geworden. Dus dit concert wordt een concert voor heel Rijssen. Daarom is de toegangsprijs laag gehouden, namelijk 5 euro per ticket en gratis voor iedereen onder de 18 jaar. Info en tickets zijn te vinden op de website van het Parkgebouw.

De organisatoren
Orkest van het Oosten
Het Orkest van het Oosten is een eigentijds symfonieorkest met een sterke verankering in de provincie Overijssel. Het orkest voorziet op vernieuwende wijze in de behoefte aan klassieke muziek en muziekeducatie en heeft haar thuisbasis in het Muziekcentrum in Enschede, terwijl Rijssen haar 'cottage in the country' is.

Ter Steege Potterie
Ter Steege is de leverancier van een breed eigen assortiment potten, lifestyle artikelen en souvenirs, gevestigd in Nederland en ook wereldwijd actief. Onze missie: Met passie zorgen voor een sfeervol en vertrouwd Thuis. In dit geval ook voor de liefhebbers van muziek!

Parkgebouw Rijssen
Het Parkgebouw is meer dan honderd jaar geleden gebouwd 'tot ontspanning en vermaak van arbeiders, en ter vermeerdering van kennis'. En dat zijn nog steeds onze pijlers: theater, congrescentrum en het thuis van vele verenigingen. Klassieke muziek is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met de Oude Dame.

Klassiek voor iedereen!
We zijn bezig met het oprichten van een stichting 'Klassiek voor iedereen'. Het doel is om de belangstelling voor klassieke muziek in het Parkgebouw en Rijssen in het algemeen te bevorderen. 'Met Uw Orkest' draagt mede bij aan de fundering voor deze doelstelling. Voelt u zich betrokken en wilt u op de hoogte blijven? Stuur dan een mail naar info@parkgebouw.nl.

Meer berichten