Ard Jan Koster (links) en Erik Bakker.
Ard Jan Koster (links) en Erik Bakker. (Foto: Dick Sanderman)

Monumentendag opgeluisterd met orgelconcert

  Cultuur

door Stichting Stadsmuziek Rijssen

RIJSSEN - In de Brusselzaal vindt op zaterdag 8 september een bijzonder concert plaats, verzorgd door twee jonge organisten. "Het is die dag Monumentendag, reden genoeg om ook in het Rijssense gemeentehuis een concert te houden," vertelt een woordvoerder.

Het stadhuisorgel wordt bespeeld door Ard Jan Koster (22) en Erik Bakker (24). Beide organisten hebben al prijzen gewonnen tijdens concoursen. Zo won Erik Bakker de derde prijs tijdens het orgelconcours in Enschede (2012) en de eerste prijs tijdens het Quintus orgelconcours in Kampen (2011). Ard Jan Koster won eerste prijzen tijdens het orgelconcours in Den Ham (2015) en het Ars Musica Orgelconcours in Zaltbommel (2017). Beiden werden opgeleid door stadsorganist Dick Sanderman. Ard Jan heeft nog steeds les op de Muziekschool en is één van de organisten van de Westerkerk. Erik woont tegenwoordig in Doetinchem en speelt daar ook kerkdiensten. "Beide heren hebben een aantrekkelijk programma samengesteld, waarin het stadhuisorgel in al z'n veelkleurigheid tot klinken zal komen," zegt de woordvoerder.

De organisatie van het concert is in handen van de Stichting Stadsmuziek Rijssen en begint om 15.00 uur. De toegang is gratis. Wel is er een collecte aan de uitgang.

Meer berichten