Dwarsfluitensemble Aquaflûte.
Dwarsfluitensemble Aquaflûte. (Foto: )

Fluitend naar concert

  Cultuur

RIJSSEN - In het Rijssense gemeentehuis vindt op donderdag 7 juni een optreden plaats van vier talentvolle fluitistes van het dwarsfluitensemble Aquaflûte.

Het kwartet bestaat uit Alieke Timmerman, Anneleen Keizer, Annemiek Morsink en Annelon Schulenburg. In 2006 bracht Marion Rohaan, docente dwarsfluit van de muziekschool Rijssen, deze vier leerlingen bij elkaar. ''Het klikte. Al gauw deden ze met succes mee aan ensembleconcoursen in Deventer en Ittervoort'', zo laat de organisatie weten. Regelmatig treden ze op bij koorconcerten in de regio en bij muziekschooluitvoeringen. Donderdag geven ze samen met pianiste Laura Troost een concert in de Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte aan de uitgang. Op uitnodiging van de Stichting Stadsmuziek Rijssen verzorgen het ensemble en de pianiste een concert in de Brusselzaal van het gemeentehuis.

Aquaflûte
De leden van Aquaflûte repeteren wekelijks in ensembleverband.

Alieke Timmerman volgde na het voortgezet onderwijs de opleiding directiesecretaresse. Momenteel is zij werkzaam als locatiesecretaresse op het Hoornbeeck College in Apeldoorn. Alieke is getrouwd met Frank en mag in haar vrije tijd graag bakken en naaien.

Anneleen Keizer werkt parttime als juf in groep 3 op de 'In Den Climtuinschool' in Rijssen. Anneleen is getrouwd met Johan en heeft een dochtertje. In haar vrije tijd geniet ze van een mooi boek met een kop koffie. Ook haakt ze veel en is ze graag creatief bezig.

Annemiek Morsink heeft na de HAVO de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd aan de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle. Vanaf 2012 werkt ze bij Siloah in Rijssen, op een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Annemiek is getrouwd met Gerben en heeft een zoontje. Naast fluiten in het ensemble werkt ze regelmatig mee aan andere concerten, zoals het begeleiden van een koor of het verzorgen van een muzikaal intermezzo.  

Annelon Schulenburg is de jongste telg van Aquaflûte. Ze werkt als juf en huiswerkbegeleider in Rijssen. Zij is getrouwd met Geert-Jan. In haar vrije tijd zingt ze bij Toda en begeleidt ze kinderkoor Joy4Kids, het kinderkoor van de Hervormde Gemeente.

Laura Troost
Aan het concert werkt ook Laura Troost mee. Laura is op 7-jarige leeftijd begonnen met pianoles bij de Muziekschool, daar heeft zij tot haar achttiende les gehad van Corien Baan-Oosterveen. In die tijd heeft zij aan verschillende concoursen meegedaan.

In 2013 won ze het concours 'Klassiek talent' in Nijverdal en in 2014 het K&C Jeugd Pianoconcours in Holten. Haar D-examen heeft ze cum laude afgerond.

Na de muziekschool heeft ze een jaar lang de vooropleiding voor het conservatorium mogen doen. Inmiddels is ze toegelaten tot de bachelor aan het Artez conservatorium. Ze is nu eerstejaars, studeert bij Helena Basilova en is onder andere bezig met het begeleiden van het koorproject 'Carmina Burana'.

Meer berichten