Het Rijssens Mannenkoor laat tijdens het concert enkele nieuwe nummers horen.
Het Rijssens Mannenkoor laat tijdens het concert enkele nieuwe nummers horen. (Foto: Rijssens Mannenkoor )

Mannenkoor: dubbel plezier

  Cultuur

RIJSSEN/ENTER -  Staat het concert van het Rijssens Mannenkoor en Mastrechter Staar al genoteerd in de agenda? Op zaterdag 19 mei om 19.30 uur ontvangt het Rijssens Mannenkoor de bekende Mastreechter Staar in Enter.

Voor het eerst geven deze twee koren een gezamenlijk concert in deze regio. Drie jaar geleden heeft men voor het eerst samen een concert gegeven voor een dolenthousiast publiek. Dat was in Maastricht toen het Rijssens Mannenkoor op de terugweg was vanuit Brussel na een bezoek aan het Europees Parlement. Beide koren hebben een grote naam opgebouwd. Het Rijssens Mannenkoor heeft vorig jaar uitgebreid het 90-jarig jubileum gevierd. Met de komst van de gedreven dirigent Jaap Kramer en twaalf nieuwe leden is het koor druk bezig met het instuderen van vele nieuwe nummers. Een aantal hiervan zullen tijdens het concert te horen zijn.

Ook de Mastreechter Staar heeft een grote naam en faam. Dit koor, dat al ruim 125 jaar bestaat, geniet veel bekendheid door de vele concerten en optredens voor radio en televisie. Eind 2015 verzorgde de Staar ook een concert in een uitverkochte RK kerk in Enter. Gezien de enthousiaste reacties na afloop was dit een groot succes.

Het Rijssens Mannenkoor staat onder leiding van hun nieuwe dirigent Jaap Kramer en Frederik Verhooghe geeft leiding aan de Mastreechter Staar.

Het Rijssens Mannenkoor zal begeleid worden Jan Lenselink, die in deze regio bekend staat om zijn virtuoze spel. De Mastreechter Staar zal begeleid worden door Michiel Ballhaus. Naast het feit dat hij vaste begeleider is bij de Staar, is hij ook pianist bij Joop van de Ende producties , onder andere muzikaal leider bij de musical Soldaat van Oranje. Ook zal de koorsolist van het Rijssens Mannenkoor, Ard Kamphuis, een aantal nummers solo zingen. Ook solist Bér Schellings van de Staar zal van zich laten horen.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera aan Dorpsstraat 110 in Enter en bij CIGO Rijssen aan Hogepad 1, aan de kassa bij de kerk of via de website van het Rijssens Mannenkoor.

Meer berichten