"Het is erg mooi om te zien hoe intensief de mannen bezig zijn geweest met de muziek," aldus initiator Gert-Jan Kamans.
"Het is erg mooi om te zien hoe intensief de mannen bezig zijn geweest met de muziek," aldus initiator Gert-Jan Kamans. (Foto: Maico Hoekerswever)

Uniek concert van het projectkoor en Twente Zangers

  Cultuur

RIJSSEN - Het is bijna zover: op vrijdag 18 mei zal het projectkoor 'Ontdek je Stem' in samenwerking met Vocaal Ensemble de Twente Zangers een gratis concert verzorgen in het Parkgebouw van Rijssen.

Vanaf januari zijn bijna twintig mannen bezig met de voorbereidingen van dit concert. Onder de bevlogen leiding van de dirigent Mathijs Kraan hebben de heren een keer in de twee weken gerepeteerd. Voor dit concert zijn een zestal nummers ingestudeerd. Initiator van dit project Gert-Jan Kamans: "het is de mannen gelukt om zes totaal verschillende nummers in te studeren. Zo wordt het bekende You Raise Me Up gezongen maar zult u ook minder bekende nummers als This Little Light Of Mine horen."

Resultaat
Gert-Jan Kamans is tevreden met het resultaat: "De deelnemers zijn enorm fanatiek, er werd zelfs thuis gestudeerd. Het is erg mooi om te zien hoe intensief de mannen bezig zijn geweest met de muziek." Maar naast het zingen zelf valt ook de goede sfeer op. Projectlid Tjerk Boorsma: Op een enkeling na hadden we elkaar nog nooit ontmoet, de stemming onder ons was echter gelijk erg goed." Gert-Jan: "Sfeer kun je niet organiseren. Gelukkig is ook dit goed uitgepakt."

Het enorme succes vraagt om een nieuw project. Achter de schermen wordt er dan ook al gekeken naar een nieuwe opzet voor 2019. Ideeën en aanmeldingen hiervoor zijn welkom. Twijfel je of je je wilt aanmelden? Kom dan in ieder geval luisteren naar projectkoor tijdens hun concert en laat je overtuigen.

Bekende nummers
Het concert vindt plaats in de grote zaal van het Parkgebouw in Rijssen en begint om 20.00 uur en zal ongeveer een uur duren.

Tijdens dit concert zal het projectkoor zes nummers ten gehore brengen. Gert-Jan: "het publiek zal kunnen genieten van bekende nummers zoal You Raise Me Up maar ook minder bekende nummers zoals This Little Light." Ook de Twente Zangers zullen een aantal nummers opvoeren zoals A red red rose, Working on the railroad en Keep in the middle of the road.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten