Foto: Jan Wessels

Nacht van gebed

  Column

Onze trainer Rick Slaghekke moest onlangs zijn hardloopexamen afleggen. Dit moest hij doen in Apeldoorn, op de plaatselijke atletiekbaan. We gingen er met twaalf personen in drie auto's naartoe. Nadat we ons hadden verzameld bij tuincentrum Veeneslagen, reden we richting Apeldoorn. We kwamen aan bij een prachtige atletiekbaan, omringd door schitterende bomen. Rick Slaghekke moest eerst alvast allerlei spulletjes klaarzetten, terwijl wij zelfstandig onze warming-up deden. Vervolgens kon Rick aan zijn examen beginnen. Hij had diverse goede oefeningen voorbereid, die erg leuk waren om te doen. Gelukkig ging het allemaal erg goed. Terwijl hij na afloop van zijn examen het afsluitende eindgesprek had met zijn examinator, gingen wij nog even een rondje hardlopen in de mooie Apeldoornse bossen. Gelukkig was Rick geslaagd! Van de vier kandidaten waren er drie geslaagd. Om zijn slagen te vieren, hebben na afloop nog even gezellig een kopje koffie gedronken op het terras van de atletiekvereniging. Rick had heerlijke zelfgebakken koek meegenomen. Blijkbaar had hij vooraf al veel vertrouwen in een goede afloop!

Iedereen welkom
Voor Open Doors is er binnenkort weer een nacht van gebed in Rijssen. Deze wordt gehouden op vrijdag 21 juni bij Jeruël aan de Van Heekstraat. De avond begint om 20.00 uur en loopt door tot ongeveer 02.00 uur in de nacht. Iedereen is welkom! Er zullen diverse presentaties worden gehouden en er zal ook veel worden gebeden. Het bidden gebeurt altijd op basis van vrijwilligheid. Meestal bidden we in groepjes van bijvoorbeeld 10 of 15 personen. Als je dan hardop wilt bidden is dit prima, maar het is ook goed als je gewoon meeluistert met de gebeden. Tijdens deze avond ben je op elk moment vrij om te komen en te gaan. Om 21.00 uur komt er ook nog een spreker van Open Doors. Deze blijft tot ongeveer 21.45 uur. Daarna gaat hij weer verder naar een andere plaats waar ook een nacht van gebed is. Er wordt gebeden in heel Nederland en ook in België. Waarom is er een nacht van gebed? De nacht van gebed vindt plaats om aandacht te vragen voor de verdrukte christenen en natuurlijk ook om voor hen te bidden. Als wereldwijd lichaam van Christus kunnen we biddend naast de vervolgde christenen staan. Inmiddels ben ik druk bezig met de voorbereiding voor deze avond. Van Open Doors heb ik inmiddels materiaal gekregen. Zo heb ik onder meer een usb-stick gekregen, waarop diverse presentaties staan. Deze zal ik afspelen en laten zien tijdens de nacht van gebed. Tevens besteden we op deze avond ook aandacht aan de vervolging van vrouwen. Hiervoor heeft Open Doors ook speciale gebedsgroepen. Deze groep heet Women to Women. Ook in Rijssen is hiervoor een gebedsgroep. Ook hierover kun je informatie krijgen tijdens de nacht van gebed. Kom gerust even een half uurtje of een uurtje langs als je een uurtje over hebt, of gewoon uit interesse en belangstelling voor de christenen die het erg moeilijk hebben. Het belooft een boeiende en indrukwekkende avond te worden op vrijdag 21 juni.

Jan Wessels heeft in 2018 meegedaan aan de Muskathlon in Jordanië en in aanloop hiernaartoe columns geschreven voor de krant. Af en toe schrijft hij nog een stukje voor deze krant.

Meer berichten