Foto: Jan Wessels

Column Jan Wessels: een uitdaging

  Column

Met het hardlopen gaat het de laatste tijd erg goed. Onlangs liep ik de Salland Trail van 50 kilometer. Dit was een hele uitdaging! De start- en finishlocatie was bij zwembad Het Ravijn in Nijverdal. De kleedruimte was op de eerste verdieping van het zwembad. Om 9.00 uur gingen we van start voor de 50 kilometer-trail. Van tevoren had ik ingeschat dat ik er ongeveer zes uur over zou gaan doen. Dit betekende dus dat ik rond 15.00 uur zou finishen. Ik besloot om meer op tijd te gaan lopen dan op afstand. Anders is het niet vol te houden. Je zegt gewoon tegen jezelf dat je tot 15.00 uur bezig bent en dan zie je wel verder. De eerste 25 kilometer ging over de Sallandse Heuvelrug bij Holten/Nijverdal. Dat gedeelte ken ik goed. Het was dan ook prettig en gezellig hardlopen. Er waren veel deelnemers die uit het hele land kwamen en zelfs uit andere landen. Na de eerste 25 kilometer kwamen we weer bij Het Ravijn aan. Hier was ook de tweede verzorgingspost en kon ik even een sanitaire stop maken. De verzorging onderweg was uitstekend: water, sportdrank, cola, thee, winegums, chips, zoute stengels en stukjes vlaai. Dit moet ook wel als je 50 kilometer hardloopt, je verbrandt dan al snel ongeveer 3.500 calorieën. Na 37 kilometer kwamen we bij de verzorgingspost bij verpleeghuis Krönnenzommer in Hellendoorn. Toen hadden we ineens het gevoel dat het eigenlijk niet meer mis kan gaan en dat we de finish zouden halen. We moesten namelijk eerst een lusje maken van ongeveer zes kilometer rondom Krönnenzommer en dan kwamen we weer voor de tweede keer bij deze verzorgingspost. Toen we hier dus weer terug kwamen, was het nog maar zeven kilometer tot de finish in Nijverdal. In deze laatste paar kilometers steunden we elkaar erg goed. Ik kwam over de finish in een tijd van 6:05,59. Hierover was ik erg tevreden.

Walburga
In de Bijbel staat in Efeze 6:12 het volgende: 'Want wij hebben den strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de geweldhebbers der wereld, der duisternis dezer eeuw, tegen de geestelijke boosheden in de lucht.' Zo wordt er binnenkort door de satanisten een feest gehouden op 30 april. Dit is de Walpurgisnacht. Dit gebeurt op diverse geheime locaties. De oorsprong van het satanische Walpurgisfeest gaat vele eeuwen terug. Walburga, de nicht van zendeling Bonifatius, onderscheidde zich bijzonder in de strijd tegen hekserij en satanisme. Satanisten gingen echter in volle hevigheid door met het houden van grote heksenfeesten in de nacht van 30 april op 1 mei. Als tegenzet vernoemden zij deze nachten naar Walburga. Om te strijden tegen deze machten van de satan houden wij op dinsdag 30 april een interkerkelijke zangavond. Als christenen van Rijssen slaan we de handen ineen om God te verheerlijken en te verhogen. Deze zangavond is in Jeruël en begint om 20.00 uur. De bijeenkomst duurt tot 21.45 uur. Tussendoor is er ook nog een pauze. Het is erg belangrijk dat ook in Rijssen Gods eer wordt verhoogd en dat we strijden tegen deze gevaarlijke machten. Iedereen is van harte welkom!

Jan Wessels schreef in 2018 in deze krant columns onder de titel 'Op weg naar Jordanië'. Af en toe stuurt hij nog columns over zijn bezigheden.

Meer berichten