'Op weg naar Jordanië deel 40: 'alles verloopt voorspoedig'

  Column
Foto: Jan Wessels

Inmiddels heb ik mijn visum aangevraagd voor Jordanië. Omdat ik geen pasfoto's meer had, moest ik deze eerst laten maken. De pasfoto moest aan allerlei eisen voldoen. Zo moest de achtergrond helemaal wit zijn. Ook mocht ik mijn bril niet opzetten toen de pasfoto werd gemaakt. Op de website van de Muskathlon heb ik alle formulieren gedownload en ook alle voorbeelden. Zo moest je bij signature' de handtekening erachter zetten en niet op het lijntje dat eronder stond. Dan was het document namelijk ongeldig.

Daarna ben ik naar het postkantoor gereden en heb ik alles in een envelop gedaan. De ingevulde documenten, mijn originele paspoort en de pasfoto. Als alles goed gaat wordt mijn visum dan in mijn paspoort gezet. Best spannend om je paspoort op de post te doen! Zo maak je nog eens wat mee. Voor de zekerheid heb ik alles uiteraard wel aangetekend verzonden. Vandaag kreeg ik een mailtje dat alle documenten goed zijn aangekomen en dat ze ermee aan de slag gaan. Alles loopt dus voorspoedig met betrekking tot de visumaanvraag.

Afgelopen week hebben we een mooie en pittige training gehad. We hebben eerst een warming up gedaan op de atletiekbaan. Daarna zijn we gaan hardlopen in een rustig tempo gedurende 20 minuten. Vervolgens hebben we weer iets versneld voor een periode van 15 minuten. Hierna zijn we nog een tikkeltje harder gegaan gedurende 15 minuten en de laatste 5 minuten hebben we alles uit de kast gehaald. Deze laatste 5 minuten lopen we in een tempo van 13 kilometer per uur. Dit gaf een goed gevoel. Het zit dus wel goed met de vorm voor Jordanië. Na afloop hebben we nog kracht- en strekoefeningen gedaan. Hiermee hebben we de spieren in ons lichaam sterker gemaakt. Ook hebben we nog speciale oefeningen gedaan voor de heupspieren en hebben we extra aandacht besteed aan de hamstrings.

Deze week heb ik ook nog een mooi stuk gelezen in de Bijbel in Romeinen 10:9. Daar staat het volgende: "Namelijk, indien gij met uw mond zult belijden den Heere Jezus, en met uw hart geloven, dat God Hem uit de doden opgewekt heeft, zo zult gij zalig worden." Dit is een mooie belofte uit de Bijbel. Als je met je hart gelooft in Jezus en je komt daar openlijk voor uit, dan word je gered. Wie in Hem gelooft komt nooit bedrogen uit. Een goed voorbeeld bij deze tekst vinden we bij de moordenaar aan het kruis.

De gekruisigde Jezus was dicht bij hem. Deze moordenaar geloofde in zijn hart dat God Christus zou opwekken uit de doden (Lucas 23:42) en met zijn mond beleed hij Hem als Heere en Koning. Zo is hij een voorbeeld van geloof en belijdenis. Wat een voorrecht voor deze moordenaar. Wat heeft deze man gedaan? Geen enkel werk kon hij voor de Meester doen. Hij kon alleen maar geloven.

Wat gaat u doen met het offer van Jezus? Aanvaard u Zijn genade? Dat zou fantastisch zijn!

Rijssenaar Jan Wessels doet mee aan de tweede Muskathlon in Jordanië die plaatsvindt van 6 tot en met 13 oktober en schrijft over de voorbereidingen.

Meer berichten