Foto: Jan Wessels

Op weg naar Jordanië aflevering 35: Het is tijd voor vakantie!

  Column

door Jan Wessels

Zo. Eindelijk vakantie! Vandaag nog even een dagje vrij en dan heerlijk op vakantie naar een tropisch eiland. We gaan naar Terschelling. Onlangs hebben we nog wat spullen verkocht op de rommelmarkt om mijn reiskosten voor Jordanië te financieren. Mijn vrouw en onze kinderen gingen al om 3.00 uur uit bed om op tijd bij de rommelmarkt te kunnen zijn. Ik ben zelf een half uurtje later gegaan, ik heb voor het eten en drinken gezorgd. De kinderen hadden er echt zin in. Het is altijd een mooie belevenis voor hun. Midden in de nacht opstaan, en naar de stad gaan terwijl het nog donker is! Het was daar in de vroege ochtend al een enorme drukte. De bezoekers komen van heinde en verre naar Rijssen om de rommelmarkt mee te maken. We hadden een mooi plekje uitgezocht waar we lekker in de schaduw konden zitten. Bij deze tropische temperaturen is dat wel lekker.

Ook gaan we dan nog alle spullen pakken voor de vakantie. Ik had eerder al de steunen van de dakkoffer erop gezet. Toen ik de steunen uit de garage pakte miste ik één schoentje van een steun. Gelukkig vond ik deze later, zodat ik deze aan elkaar vast kon zetten en ik alsnog de steunen kon monteren. Vervolgens kon ik de dakkoffer vastzetten op de steunen. We nemen de auto ook mee op de boot naar Terschelling. Je kunt de auto eventueel ook in Harlingen laten staan en dan zelf als passagier meegaan op de boot. Je zit dan echter wel met alle bagage. Deze moet je dan allemaal in je koffers en tassen doen, voordat je ze mee kunt nemen. In de auto kun je de losse schoenen altijd mooi tussen de bagage pakken. Omdat we altijd met een volle auto op vakantie gaan, leek het ons verstandiger om gewoon met de auto op de boot te gaan. Ik heb de tickets voor de boot in november al gereserveerd. We moesten toen ook al een tijdstip uitkiezen waarop we met de boot gaan. Dit wordt 13.00 uur, we kunnen dan dus op een mooie tijd uit Rijssen vertrekken. Eerst breng ik de hond nog even naar de kennel en daarna kunnen we vertrekken richting Harlingen. We moeten daar een half uur voor vertrek aanwezig zijn.

Marathon
Ik was deze week ook nog iets te enthousiast. Ik had wel zin om een keer een marathon van 42 kilometer te gaan hardlopen en heb me opgegeven voor de Landgoed Twente Marathon. Ik dacht dat dit een week na mijn halve marathon in Jordanië zou zijn. Toen ik me had opgegeven bleek het echter op zaterdag 13 oktober te zijn en dan kom ik net weer terug uit Jordanië. Ik heb dus nog een inschrijvingsbewijs over voor de Landgoed Twente Marathon. Toen ik erachter kwam heb ik direct de organisatie gemaild. Ik krijg echter mijn inschrijvingsgeld niet terug. Uiteraard zeer terecht, want ik heb zelf deze domme fout gemaakt. Maar ja, wie werkt maakt fouten en wie veel werkt maakt veel fouten. De organisatie wilde echter wel meewerken om mijn inschrijving over te boeken op een andere naam. Je kan dan van mij een inschrijvingsbewijs kopen voor 45 euro. De normale prijs is 55 euro, en alles wordt dan officieel geregeld via de organisatie. Als je interesse hebt, kun je contact met mij opnemen via janencarinawessels@gmail.com.

Rijssenaar Jan Wessels doet mee aan de tweede Muskathlon in Jordanië die plaatsvindt van 6 tot en met 13 oktober en schrijft over de voorbereidingen.

Meer berichten