Op weg naar Jordanië 34: 'Daden zeggen meer'

  Column
Foto: Jan Wessels

door Jan Wessels

We hebben weer een informatiebrief gehad over de voorbereidingen voor Jordanië. We gaan naar een land waar geen godsdienstvrijheid is. Wat zijn de omstandigheden waarin de christenen daar leven? Zullen wij daar ook iets van ervaren tijdens onze reis?

Inmiddels hebben we onze vluchtgegevens ook doorgekregen. Ons vliegtuig vertrekt om 15.40 uur vanaf Schiphol en zal dan landen in Amman om 21.25 uur plaatselijke tijd. We mogen per persoon 23 kilogram aan bagage meenemen. Op Schiphol gaan we ons verzamelen bij het meetingpoint. Dit zal ongeveer rond 14.00 uur zijn. De exacte tijd hiervoor krijgen we nog te horen. Wij krijgen een groepsticket, waardoor het niet mogelijk is om individueel en op voorhand in te checken. Inmiddels heb ik alle paspoortgegevens doorgegeven aan de reisleiders. Eén verkeerde letter of cijfer op het vliegticket kan al voor veel oponthoud zorgen.

Zo komt de reis naar Jordanië steeds dichterbij. We mogen onze broeders en zusters daar ontmoeten en iets zien van de krachtige werking van Gods Geest in hen. Die ze de kracht geeft om te volharden. Om te vergeven. En om te bidden voor hun vervolgers. Voor een week mogen wij onderdeel zijn van hun reis door het leven. Van ze leren. En er voor ze zijn! We mogen met ze bidden en ze bemoedigen. Zo mogen we samen genieten van de rijkdom die God geeft als we samen optrekken in Zijn Naam.

We hebben weer een mooie route gelopen tijdens onze training. De afstand was vijftien kilometer. Het was een rondje rondom Rijssen. We hebben op mooie plekjes gelopen waar ik nog nooit van mijn leven was geweest, terwijl ik toch al mijn hele leven in Rijssen woon. Zo kwamen we ook langs het Marskramerpad en liepen we ook weer langs de Regge. Al met al was het een bijzondere mooie route.

Zo staan er ook mooie dingen in de Bijbel. In 1 Johannes 3 vers 17 staat de volgende tekst: "Zo wie nu het goed der wereld heeft, en ziet zijn broeder gebrek hebben, en sluit zijn hart toe voor hem, hoe blijft de liefde Gods in hem?"

Soms krijgen we zoveel ellendige beelden op ons netvlies dat we hieraan wennen. We sluiten ons hiervan af omdat we gewoon niet meer weten wat we kunnen doen. We kunnen ons hart echter niet afsluiten voor de mensen in nood. Als we de liefde van God in ons hart bewaren en doorgeven dan is dat geen optie. Daden zeggen meer dan mooie woorden. De liefde van God wordt beter overgedragen door daden dan door woorden.

Daden dringen dieper in de harten van mensen dan de woorden die ze uitspreken. Laten we ervoor zorgen dat we mensen zijn van de daad, en zo Gods liefde door ons heen laten stralen. Soms is dit erg moeilijk, vooral als je naar gebieden gaat waar het erg moeilijk is om het Woord van God te verkondigen!

Rijssenaar Jan Wessels doet mee aan de tweede Muskathlon in Jordanië die plaatsvindt van 6 tot en met 13 oktober en schrijft over de voorbereidingen.

Meer berichten