Foto: Jan Wessels

Op naar Jordanië deel 22: 'Het is eigenlijk een kleine wereld geworden'

  Column

door Jan Wessels

Onlangs hebben we genoten van een mooie zaterdagochtend. We hebben hardgelopen op de Holterberg. Dit was fantastisch. De natuur wordt nu alweer mooi groen en de omgeving van de Holterberg is schitterend. Het hardlopen op de Holterberg is erg intensief. Er zitten weinig vlakke gedeeltes bij. Zowel bij het klimmen, als ook bij het dalen, moet je goed uitkijken waar je loopt. Er zijn erg veel boomwortels!

Als jullie dit lezen  is de collecte voor Open Doors al bezig. Het is hierdoor een erg intensieve week. Gelukkig gaat alles goed met de voorbereidingen. Ik hoop en bid dat er een mooi bedrag zal worden opgehaald. De situatie in het Midden-Oosten is erg dreigend. Er is dan ook veel hulp nodig. De mensen zullen erg blij zijn met de hulp die ze van ons mogen ontvangen.

De opdracht die Jezus aan ons gaf in het Nieuwe Testament luidt in Mattheüs 28:19 als volgt: 'Gaat dan henen, onderwijst al de volken, dezelve dopende in den Naam des Vaders, en des Zoons, en des Heiligen Geestes; lerende hen onderhouden alles, wat Ik u geboden heb.'Hierover las ik deze week een mooi gedeelte in het boek Doelgericht leven van Rick Warren. Hij schrijft het volgende: "Toen Jezus deze opdracht gaf voelde dat kleine groepje discipelen uit het Midden-Oosten zich verward. Moesten ze te voet gaan of met langzaam lopende dieren reizen? Meer vervoermiddelen hadden ze niet, en er bestonden geen schepen waarmee je over de oceanen kan varen, dus er waren reële barrières om de hele wereld in te gaan. Tegenwoordig hebben we vliegtuigen, schepen, treinen, bussen en auto's. Het is eigenlijk een kleine wereld geworden, en die wereld wordt met de dag nog een stukje kleiner. Je kunt in een paar uur de oceaan overvliegen, en de volgende dag weer thuis zijn als dat nodig is. Gewone, eenvoudige christenen beschikken vandaag de dag letterlijk over onbegrensde mogelijkheden om mee te gaan op korte internationale zendingsreizen. We kunnen elk plekje op aarde bereiken, vraag het de reisbranche maar. We hebben geen excuus om de Bijbel niet te verspreiden. En met het internet is de wereld zelfs nog kleiner geworden. Iedere christen die toegang heeft tot internet kan persoonlijk communiceren met mensen uit vrijwel elk land op aarde. We hebben de hele wereld binnen handbereik! Zelfs afgelegen dorpjes kunnen e-mail ontvangen, dus we kunnen nu 'e-vangelisatiegesprekken' voeren met mensen aan de andere kant van de wereld zonder dat we ook maar ons huis uit hoeven. Nooit eerder in de geschiedenis is het zo gemakkelijk geweest om onze missie om de hele wereld in te gaan, te vervullen. De belangrijkste hindernissen zijn niet langer de afstand, het prijskaartje of het vervoer. De enige hindernis is de manier waarop we denken. Om een christen van wereldklasse te zijn, moeten we op een andere manier gaan denken. We moeten ons perspectief en onze houding veranderen." Ik vond dit een erg mooi stukje, waarin duidelijk wordt welke enorme mogelijkheden we hebben om andere mensen te bereiken, zowel fysiek als ook via de media. Fantastisch!

Rijssenaar Jan Wessels doet mee aan de tweede Muskathlon in Jordanië die plaatsvindt van 6 tot en met 13 oktober en schrijft over de voorbereidingen.

Meer berichten