Bram en Janneke in hun tuin met op de arm Mara van 3 (links) en Liv van 1 . Op de voorgrond hond Rex.
Bram en Janneke in hun tuin met op de arm Mara van 3 (links) en Liv van 1 . Op de voorgrond hond Rex. (Foto: )

Bram en Janneke Nijveld naar Papoea-Nieuw-Guinea

Bram en Janneke Nijveld uit Rijssen vertrekken begin 2021 naar Papoea-Nieuw-Guinea. Ze gaan daar wonen en werken voor Mission Aviation Fellowship (MAF). Deze organisatie combineert het brengen van Gods Woord met praktische hulp, door de inzet van vliegtuigen in moeilijk bereikbare gebieden.

door Leo Polhuijs

RIJSSEN  - Deze gebieden zijn vaak ontoegankelijk en niet zelden onveilig. In veel gevallen is de vliegdienst de enige mogelijkheid om ze te bereiken. De vertrekdatum is ergens in maart. Bram en Janneke volgen als voorbereiding eerst nog een opleiding in Engeland. Als ze in december terugkomen, verblijven ze tot hun vertrek tijdelijk in een recreatiewoning. ''We hebben onze woning in Rijssen al verkocht en een plek gevonden voor onze hond Rex,'' zegt Bram. ''Het lukt ons niet om hem Papoea-Nieuw-Guinea in te krijgen.''

Janneke werkt als wijkverpleegkundige, Bram is zorgregisseur bij de politie. “We zijn materieel en geestelijk gezegend. De afgelopen jaren gingen onze ogen en harten open voor onze medemens in nood en ontstond de wens om ons praktisch in te zetten voor minderbedeelden.

Na een zoektocht werd in 2019 een deur geopend voor Papoea-Nieuw-Guinea. Na een uitgebreid selectietraject volgde begin 2020 groen licht. Onze familie had het ergens wel zien aankomen. Sommige mensen staan helemaal achter onze missie, anderen begrijpen niet waarom we alles opgeven.''

Mount Hagen

De Rijssenaren en hun dochters gaan wonen in Mount Hagen, hoofdplaats van de provincie Western Highlands.

Hier is de hoofdbasis van MAF in Papoea-Nieuw-Guinea, met een team van ongeveer 140 medewerkers, van wie zo’n 100 plaatselijke.

Bram wordt operationeel manager - een taak die hem gezien zijn loopbaan en studies goed past. Janneke gaat zich toeleggen op thuisonderwijs aan de kinderen en de zorg voor het gezin.

Een thuisfrontcommissie maakt de uitzending mogelijk. Het is de verantwoordelijkheid van deze commissie, in nauwe samenwerking met MAF Nederland te werken aan hun ondersteuning en de achterban te (blijven) betrekken bij hun uitzending. Kortom: alles wat nodig is zodat Bram en Janneke zich volledig kunnen richten op hun werk.

''Wij hebben zelf geen inzage in de inkomsten van ons steunfonds en zien dus niet wie er geld geeft of hoeveel. We zijn dankbaar voor de giften en initiatieven van soms onbekende mensen en bedrijven. We hebben euro's nodig, maar veel belangrijker en onmisbaar zijn gebed en de zegen van de Heere. We zijn dankbaar voor de steun vanuit onze kerk en daarbuiten.'' De Rijssenaren hebben zich in principe voor minimaal vier jaar aan hun nieuwe taak verbonden. De bedoeling is dat ze om de twee jaar met verlof komen. Mensen die een gift willen doen kunnen dat overmaken naar NL75 ABNA 0870 0518 65, ten name van MAF Nederland onder vermelding van Steunfonds Nijveld.

Meer berichten