Het echtpaar Deckers is vaste gast op De Goolne Kett'n. Rechts staat Anja van der Velde. (Foto: Leo Polhuijs)
Het echtpaar Deckers is vaste gast op De Goolne Kett'n. Rechts staat Anja van der Velde. (Foto: Leo Polhuijs) (Foto: Leo Polhuijs)

Op vakantie in parkachtige omgeving

door Leo Polhuijs

De naam De Goolne Kett'n, daar bestaat geen 100% duidelijkheid over. Maar waarschijnlijk is er ooit een stuk grond in de buurt gekocht en deels betaald met een gouden ketting. Vandaar. Maar waar de naam ook vandaan komt, bijzonder is ie wel.

RIJSSEN - Wim Harbers en Anja van der Velde drijven samen deze camping in Rijssen.De camping ligt op de rand van de bebouwde kom en de natuur. Uit toeristisch en recreatief oogpunt ligt de camping heel mooi. ''Onze gasten vinden het prachtig dat ze meteen het bos in kunnen om te wandelen of te fietsen en, als ze andere kant opgaan, in een paar minuten met de fiets in het centrum zijn.'' 

Chalets
De camping is met tachtig plaatsen middelgroot. De helft van het aantal plekken bestaat uit chalets, de rest wordt bezet door caravans of campers. De camping ligt in een oud zandgat en bestaat al vele tientallen jaren. Wim, eigenaar van een timmerfabriek in Raalte, nam het bedrijf destijds over van zijn ouders. Anja is sinds een jaar of tien betrokken. Zij heeft de dagelijkse leiding in handen en is onder meer het aanspreekpunt bij de receptie. In verband met coronavirus zijn er ook hier enige beperkingen.

Parkachtig
De Goolne Kett'n ligt in een parkachtige omgeving. "Er staan verschillende bijzondere boomsoorten op ons terrein," zegt Wim. "Mijn ouders hebben die nog aangeplant. Een aantal van onze gasten herkent die bomen ook, zoals een notenboom." Er komen veel gasten uit het Noorden en Westen van ons land. "Maar we zien ook Duitsers, Belgen en laatst waren en zelfs gasten uit IJsland. Dat zie je niet vaak," aldus Anja. "Deze mensen vonden het hier trouwens aan de koude kant, dat hadden we van mensen uit IJsland niet direct verwacht. Toen de coronacrisis net was uitgebroken, moesten we de gasten hals over kop wegsturen op last van de Veiligheidsregio. Dat was heel vervelend. Maar gelukkig is de situatie nu helemaal anders. We zitten helemaal vol en denken dat het al met al toch een goed jaar kan worden."

Attracties in de buurt 
De toerplaatsen zijn tot 1 oktober beschikbaar, de chalets het hele jaar door. Campinggasten kunnen gebruik maken van diverse attracties in de buurt. Het Leemspoor ligt letterlijk om de hoek. Het terrein waar het treintje zijn ritjes met toeristen maakt, grenst aan de camping. Direct naast het campingterrein ligt bovendien het zwembad. Een trekpleister op warme dagen.

Achttien jaar
Het echtpaar Deckers uit Amsterdam is vaste gast op de camping. "Al achttien jaar," zegt de mannelijke helft van het Amsterdamse stel. "En met veel plezier. Het is een prachtige camping, die heel mooi is aangelegd, met de uitstraling van een park." Hij merkt duidelijk dat Nederlanders veel meer vakantie in eigen land houden."We kunnen in de omgeving mooi fietsen en wandelen. Het bevalt ons hier prima."

Meer berichten