De eerste vijf monteurs zijn geslaagd voor de erkende mbo-opleiding tot keukenmonteur. (Foto: DB Keukens)
De eerste vijf monteurs zijn geslaagd voor de erkende mbo-opleiding tot keukenmonteur. (Foto: DB Keukens) (Foto: DB Keukens)

Monteurs slagen voor nieuwe opleiding DB Vakcollege

Vijf monteurs hebben onlangs hun diploma Keukenmonteur in ontvangst genomen in het DB Vakcollege van DB KeukenGroep, waar Adee Keukens in Rijssen onderdeel van is. Zij zijn de eerste monteurs die slagen voor de nieuwe erkende mbo-opleiding.

UTRECHT / RIJSSEN - De mbo-opleiding Keukenmonteur is in 2018 tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen DB KeukenGroep en het Hoornbeeck College in Amersfoort. De opleiding op niveau 2 duurt twee jaar. Daarna kunnen studenten de opleiding vervolgen op niveau 3.

Aan vraag voldoen
De landelijke keukenspecialist DB KeukenGroep wil met een professionele monteursopleiding aan de groeiende vraag naar vakmensen kunnen voldoen. Ook wil DB KeukenGroep kunnen instaan voor haar hoge kwaliteitsnormen van montage en service.  Inmiddels wordt de mbo-opleiding Keukenmonteur op landelijke schaal aangeboden, door meerdere ROC’s.

Showroomkeukens
Dat het in de behoefte van mbo-studenten voorziet, blijkt wel. Want volgend schooljaar zijn er maar liefst zestien leerling-monteurs werkzaam binnen DB KeukenGroep die de mbo-opleiding volgen. Eén van de hoogtepunten voor deze studenten van DB KeukenGroep is zeker wel de realisatie van de schitterende showroomkeukens in de nieuwste DB-showrooms in Nunspeet, Utrecht en Berkel en Rodenrijs.

In de praktijk
Vier dagen per week leren monteurs het vak onder begeleiding van ervaren monteurs in de praktijk. Daarnaast volgen studenten één dag per week praktijk- en theorielessen op het ROC. Keukenmontage is ambachtelijk vakwerk. DB Keukens vindt goed opgeleide en klantgerichte monteurs belangrijk, daarom kunnen mensen daar werken en tegelijk een erkende BBL-opleiding volgen.

Meer informatie
Belangstellenden die meer willen weten kunnen voor informatie een kijkje nemen op de website van DB-keukens.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden