Links de familie Van Pommeren, achter de familie Rozendal. Zittend Jannie Oolbekkink en naast haar zoon Sander. (Foto: Leo Polhuijs)
Links de familie Van Pommeren, achter de familie Rozendal. Zittend Jannie Oolbekkink en naast haar zoon Sander. (Foto: Leo Polhuijs) (Foto: Leo Polhuijs)

Vakantie vieren doe je op De Elshof

In verband met de coronacrisis blijven veel Nederlanders met vakantie in eigen land. Ze ontdekken hoe mooi Nederland eigenlijk is. Een aantal van hen strijkt neer in onze regio. Op camping De Elshof bijvoorbeeld.

Door Leo Polhuijs

HOLTEN - De zeer landelijk gelegen camping bestaat al achttien jaar en hoort bij het boerenbedrijf van de familie Oolbekkink, die zeventienduizend kippen, paarden en jong- en melkvee houdt. De eigenaren van de campers of caravans kijken uit op nette veldjes met kortgemaaid gras. In de boerderijwinkel kunnen ze eieren en andere producten kopen. De camping verhuurt ook huifkarren.''Schoolkinderen kunnen wel met een huifkar mee, maar door de coronacrisis is de verhuur momenteel verder een beetje beperkt,,'' zegt campingeigenaresse Jannie Oolbekkink. Voor kinderen is er een speelhoek met een zandbak, glijbaan, schommel en tafeltennistafel. Gasten kunnen bovendien gebruik maken van het geheel coronabestendige toiletgebouw met een aparte mannen- en vrouwenafdeling. Rust overheerst op de camping aan de Geskesdijk. ''En rust, dat is ook precies wat we hier vinden, zegt de familie Rozendal uit Kampen, die al zo'n acht jaar regelmatig op de boerderijcamping bivakkeert,.Het echtpaar staat op het punt 'de bult' over te fietsen naar Nijverdal. ''En dan over Rijssen weer terug.'' Wat vinden ze zo mooi aan De Elshof? ''De rust, en natuurlijk de gezelligheid en de gastvrijheid die de familie ons biedt.Het is hier lekker gemoedelijk.'' Jannie en haar zoon Sander, die ook meehelpt, horen het verhaal van hun gasten glunderend aan. Dat gemoedelijke herkennen ze wel. Jannie: ''Zo hoef je hier geen aanbetaling te doen en kijken we niet op een minuutje meer of minder als mensen weer vertrekken. Het is fijn om te zien dat een deel van de gasten vaak weer terugkomt. Het persoonlijk contact met onze gasten is altijd erg leuk. Ze komen uit het hele land. Een aantal mensen komt uit de streek. Toen de coronacrisis in volle gang was, waren er mensen die thuis in Rijssen gingen douchen.'' Sander, die ook als goochelaar optreedt: ''Iemand had zelfs een eigen douche in elkaar geknutseld en douchte terwijl hij in een speciekuip stond!''

Doeke

Terwijl het gesprek gaande is, komt de familie Van Pommeren uit Santpoort het terrein oprijden. Achter hun auto wordt een caravannetje met een speciale vorm meegetrokken. Ook de Van Pommerens zijn bekende gezichten op de camping. De Rozendals herkennen hen meteen als ze de auto uitstappen. Ze komen ook al een aantal jaren naar Holten. ''En het bevalt ons hier prima. Het is een mooie plek.'' Al gauw blijkt dat de beide families naast hun liefde voor De Elshof nog iets anders gemeen hebben: de mannelijke helft van de echtparen hebben een naam die je niet zo vaak hoort: Doeke. ''We spreken wel van Doeke 1 en Doeke 2,'' lacht Jannie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden