Foto:

Expositie schedels en botten

Holten - In de expositieruimte van Natuurmuseum Holterberg aan de Holterbergweg 12 in Holten loopt momenteel de indrukwekkende expositie Schedels en botten. Basis is de Van Haaftencollectie. Professor Doctor J.L. van Haaften was een befaamd wildbioloog. Van Haaften droeg het Natuurmuseum een warm hart toe en zijn collectie werd na zijn overlijden aan het museum geschonken.

De gevarieerde expositie bevat een aantal bijzondere items. Van de fragiele schedel van een huismus tot het zeldzame exemplaar van een tuimelaar. Het puntgave skelet van een foxhond koeien, paarden, een groot aantal verschillende geweien en ook de mens ontbreekt niet. Heel bijzonder, zeker voor kinderen, is de magische spiegel. Kom zelf op de grote, rode knop drukken en verwonder je.

Verder vindt men in het museum de beroemde natuurdiorama’s en de collectie van meer dan duizend opgezette dieren. Kinderen kunnen het Natuurmuseum ontdekken aan de hand van een spannende en informatieve speurtocht. Een echte natuuronderzoeker worden in het Bos van Daantje Das. De allerkleinste bezoekers gaan op het Groote Kikkerpad op zoek naar de kikkers Bim, Bam en Bom.

www.natuurmuseumholterberg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden